Krémes gyümölcsös frappé pohárban tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel

Gyümölcsös frappé

A frappé eredetileg Görögországból származik, ahol a jegeskávé különleges változataként vált népszerűvé. Az idők során számos ízesített verzió született, így a gyümölcsös frappé is, amely a klasszikus kávé frissítő és édes gyümölcsös változata. Egy forró nyári délutánon nincs is jobb, mint egy pohár hideg, gyümölcsös frappé, amely egyszerre élénkít és frissítő élményt nyújt. A banán krémessége, az eper édes frissessége és a kávé aromája tökéletes harmóniát alkotnak, miközben a jégkockák hűsítő hatást biztosítanak. A tökéletes gyümölcsös frappé titka a megfelelő alapanyagokban rejlik: érdemes érett, lédús gyümölcsöket használni, és a kávét mindig frissen főzni. Ha még gazdagabb ízre vágysz, próbáld ki egy kevés vanília kivonattal vagy egy csipetnyi fahéjjal. Ez az ital kiváló választás reggeli kávépótlónak, délutáni felfrissüléshez vagy egy nyári kerti parti különleges hűsítőjeként.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
100 ml Frissen főzött espresso
150 ml Hideg tej
6 db Jégkocka
1 db Banán
4 db Eper
20 ml Méz
50 ml Tejszínhab (opcionális)
1 csipet Csokoládé reszelék (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy adag erős espresso kávét, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre.

    A kávé kihűtéséhez tedd jégfürdőbe, így gyorsabban lehűl és nem lesz keserű.

    2

    Egy turmixgépbe tedd bele a jégkockákat, a hideg tejet, a banánt, az epret és a mézet.

    A fagyasztott gyümölcsök használata még krémesebb állagot eredményez.

    3

    Öntsd hozzá a kihűlt espresso kávét, majd turmixold simára, amíg krémes állagú nem lesz.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet a kívánt állag eléréséhez.

    4

    Öntsd a keveréket egy magas pohárba, és hagyd kicsit leülepedni, hogy a habos réteg kialakuljon a tetején.

    A poharat előhűtheted a hűtőben, hogy tovább hideg maradjon a frappé.

    5

    Ha szeretnéd, nyomj rá egy adag tejszínhabot, majd szórd meg csokoládé reszelékkel.

    A tejszínhabot közvetlenül fogyasztás előtt nyomd a tetejére, hogy ne essen össze.

    6

    Tálald azonnal, hidegen, szívószállal vagy kanállal, és élvezd a gyümölcsös, krémes frappét.

    Díszítsd a pohár szélét egy szelet banánnal vagy eperrel a látványosabb tálalásért.