A kesudiót pörköld meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén meg nem pirul. Ezután hagyd kihűlni.
A pörkölésnél ügyelj arra, hogy a kesudió ne égjen meg, hanem csak finoman karamellizálódjon.
A tejbe add hozzá a pörkölt kesudiót, fahéjat, vanília kivonatot és a sót. Keverd össze, majd forrald fel közepes lángon, amíg a tej jól átveszi a fűszerek ízét.
A tejnek ne kell forrnia, csak melegednie, hogy a fűszerek kioldódjanak, és ne párologjon el belőle túl sok folyadék.
A tej forrása után vedd le a tűzről, és adj hozzá mézet. Keverd jól össze, amíg a méz feloldódik.
A méz ízesíti és édesíti a tejet, de tartsd alacsonyan a hőt, hogy ne veszítse el a természetes ízét.
A kész kasu jiru-t szűrd le egy finom szitán, hogy eltávolítsd a diódarabokat. Tálald melegen.
A szűrés segít, hogy a kasu jiru sima és krémes legyen, de ha sűrűbben szeretnéd, akkor hagyd meg a diódarabokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.