Kasu jiru tejjel, kesudióval és fahéjjal tálalva

Kasu jiru tejjel

A kasu jiru egy tradicionális indiai ital, amelyet kesudióval és tejjel készítenek. Az ital édes és gazdag, és gyakran fogyasztják hideg vagy meleg formában is, különösen télen. A fűszerek, mint a fahéj és a vanília, különleges ízt adnak neki. A kasu jiru tejjel egy tökéletes finomság, amelyet bárki élvezhet, aki szereti a gazdag, édes italokat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kasu (kesudió)
500 ml Tej
2 ek. Méz
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kesudiót pörköld meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén meg nem pirul. Ezután hagyd kihűlni.

    A pörkölésnél ügyelj arra, hogy a kesudió ne égjen meg, hanem csak finoman karamellizálódjon.

    2

    A tejbe add hozzá a pörkölt kesudiót, fahéjat, vanília kivonatot és a sót. Keverd össze, majd forrald fel közepes lángon, amíg a tej jól átveszi a fűszerek ízét.

    A tejnek ne kell forrnia, csak melegednie, hogy a fűszerek kioldódjanak, és ne párologjon el belőle túl sok folyadék.

    3

    A tej forrása után vedd le a tűzről, és adj hozzá mézet. Keverd jól össze, amíg a méz feloldódik.

    A méz ízesíti és édesíti a tejet, de tartsd alacsonyan a hőt, hogy ne veszítse el a természetes ízét.

    4

    A kész kasu jiru-t szűrd le egy finom szitán, hogy eltávolítsd a diódarabokat. Tálald melegen.

    A szűrés segít, hogy a kasu jiru sima és krémes legyen, de ha sűrűbben szeretnéd, akkor hagyd meg a diódarabokat.