Haggis neeps and tatties-szel tálalva, gazdag pürével és friss zöldfűszerrel díszítve

Haggis neeps and tatties-szel

A Haggis egy tradicionális skóciai étel, amely különleges helyet foglal el a skóciai konyhában. A hagyományos receptet először a 15. században készítették, és a mai napig a legnépszerűbb étel a Burns Night alkalmával. A haggis, fehérrépa (neeps) és krumpli (tatties) kombinációja egy rendkívül tápláló és finom étkezést biztosít, amely tökéletesen bemutatja a skóciai konyhát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Haggis
400 g Fehérrépa (neeps)
600 g Krumpli (tatties)
100 ml Tej
2 ek. Vaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A haggist készítsd el a csomagolás utasításai szerint. Általában sütőben kell főzni vagy párolni, amíg teljesen átsül.

    A haggis egy hagyományos skóciai étel, amelyet gyakran sertéshúsból, zabkásából és fűszerekből készítenek.

    2

    A fehérrépát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és főzd sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A fehérrépa egy klasszikus kísérő a haggishoz, és könnyen elkészíthető. Ha nem szereted a túl fűszeres ízeket, nyugodtan enyhítheted a fűszerezést.

    3

    A krumplit hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Főzd sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A krumplit érdemes jól felkockázni, hogy egyenletesen megfőjön, és könnyebben pürésíthető legyen.

    4

    A megfőtt fehérrépát és krumplit tedd egy tálba, add hozzá a vajat, tejet, sót és borsot, majd pürésítsd őket simára.

    A püré krémesebb lesz, ha a vajat és a tejet lassan adagolod, hogy ne legyen túl híg.

    5

    A kész haggist tálald a pürékkel együtt. A fehérrépa és krumpli pürét egyenletesen oszd el a tányérokon, és helyezd rá a haggist.

    A haggis egy gazdag étel, és a püré segít ellensúlyozni az ízét, miközben tápláló ételt biztosít.