A haggist süsd meg egy serpenyőben közepes lángon, amíg a külseje enyhén ropogósra nem sül. Tedd félre.
A haggis sülése közben ügyelj arra, hogy ne túl szárazra süsd, mert akkor elveszíti finom, gazdag ízét.
Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagyma és hagyma pirítása kiemeli az ízeket, ezért ne siess ezzel a lépéssel.
Add hozzá a whisky-t, és forrald fel, hogy az alkohol elpárologjon, majd öntsd hozzá a tejszínt és a konzerv alaplét. Keverd jól össze.
A whisky adja a mártás gazdag ízét, de ügyelj arra, hogy ne hagyd túl forrni, hogy ne veszítsen el az ízeiből.
Főzd a mártást 5-7 percig, amíg enyhén besűrűsödik, majd sózd, borsozd, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A mártás sűrítéséhez szükség esetén egy kevés lisztet is hozzáadhatsz, de akkor is folyamatosan kevergetni kell.
A kész whisky-mártást tálald a sült haggissal, és élvezd ezt az ínycsiklandó skót ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.