Haggis whisky-mártással, tejszínes, whisky-s mártásban tálalva, fűszeres haggissal

Haggis whisky-mártással

A Haggis whisky-mártással a hagyományos skót étkezések egyik legismertebb fogása, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakra és ünnepi étkezésekre. A haggis alapja fűszeres hús, amelyet az étkezés részeként az emberek Skóciában és világszerte nagy szeretettel fogyasztanak. A whisky és tejszín alapú mártás gazdag és ínycsiklandó ízeket ad a fogáshoz, amely kiemeli a haggis fűszeres ízét és valódi skót élményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Haggis
100 ml Whisky
200 ml Tejszín
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 ml Konzerv alaplé
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A haggist süsd meg egy serpenyőben közepes lángon, amíg a külseje enyhén ropogósra nem sül. Tedd félre.

    A haggis sülése közben ügyelj arra, hogy ne túl szárazra süsd, mert akkor elveszíti finom, gazdag ízét.

    2

    Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagyma és hagyma pirítása kiemeli az ízeket, ezért ne siess ezzel a lépéssel.

    3

    Add hozzá a whisky-t, és forrald fel, hogy az alkohol elpárologjon, majd öntsd hozzá a tejszínt és a konzerv alaplét. Keverd jól össze.

    A whisky adja a mártás gazdag ízét, de ügyelj arra, hogy ne hagyd túl forrni, hogy ne veszítsen el az ízeiből.

    4

    Főzd a mártást 5-7 percig, amíg enyhén besűrűsödik, majd sózd, borsozd, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A mártás sűrítéséhez szükség esetén egy kevés lisztet is hozzáadhatsz, de akkor is folyamatosan kevergetni kell.

    5

    A kész whisky-mártást tálald a sült haggissal, és élvezd ezt az ínycsiklandó skót ételt.