A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd hagyd állni 2 órán keresztül, hogy a rizs felszívja a vizet.
Ha a rizs túl száraz, a zongzi nem lesz elég ragadós, tehát figyelj arra, hogy jól áztasd meg.
A sertéshúst és a csirkecombot apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olajban. Add hozzá a fűszereket és a szójaszószt, majd főzd 5-7 percig.
A húsok pirítása során ne add hozzá túl sok fűszert, hogy az alap íz maradjon kiemelkedő.
A mungóbabot előzőleg főzd meg vízben, amíg megpuhul, és tedd félre.
Ne hagyd a mungóbabot túl puhára főzni, mert akkor a zongzi szerkezete puha lesz, és nem tartja meg formáját.
A bambuszleveleket alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd róluk a szennyeződéseket, majd áztasd meleg vízben 30 percig, hogy hajlékonyak legyenek.
A bambuszlevelek vízbe áztatása segít abban, hogy a zongzi ne szakadjon szét főzés közben.
A rizst, a mungóbabot, a pirított húst és a zöldségeket jól keverd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
Használj keskeny tányért, hogy könnyebben formázhass össze egy kis adagokat.
A bambuszleveleket vágd le a szélénél, majd tedd a rizs keveréket a levelek közepére. Hajtsd össze a leveleket, hogy a zongzi golyó alakot kapjon.
A levelek hajtása során ügyelj arra, hogy az étel jól legyen becsomagolva, hogy ne szivárogjon ki főzés közben.
Tedd a zongzi golyókat egy nagy fazékba, és forralj vizet. Főzd őket 1.5-2 órán keresztül, amíg a rizs teljesen megpuhul.
Ha túl kevés víz van, pótold közben, hogy a zongzi folyamatosan teljesen le legyen fedve vízzel.
Miután elkészült, hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Hagyhatod hűlni is, hogy az étel még jobban összeérjen, de melegen is ínycsiklandó.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.