Haleem sĂŒlt hagymĂĄval, gazdag fƱszerekkel Ă©s friss korianderrel tĂĄlalva

Haleem sĂŒlt hagymĂĄval

A Haleem egy tradicionĂĄlis Ă©tel a közel-keleti Ă©s dĂ©l-ĂĄzsiai konyhĂĄbĂłl, amely hĂșsok, hĂŒvelyesek Ă©s gabonĂĄk keverĂ©kĂ©bƑl kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel gazdag Ă©s tĂĄplĂĄlĂł, kĂŒlönösen tĂ©len, mivel energiĂĄval tölt fel. A sĂŒlt hagyma Ă©s a friss koriander egyedi Ă­zeket Ă©s textĂșrĂĄkat ad, mĂ­g a fƱszerek a finom aromĂĄkat hoznak ki a hozzĂĄvalĂłkbĂłl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 150 g Lencse
⭕ 100 g Bulgur
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm GyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Hindis fƱszerkeverĂ©k
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 2 db Zöld chili
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 3 ek. SĂŒlt hagyma
⭕ 1 db Lime
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Friss bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst vĂĄgd aprĂł darabokra, majd egy nagy lĂĄbasban, egy kevĂ©s olĂ­vaolajon pirĂ­tsd meg a hĂșst, amĂ­g enyhĂ©n barna nem lesz.

    A hĂșs pörkölĂ©se segĂ­t a mĂ©lyebb Ă­zek kialakulĂĄsĂĄban.

    2

    A fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt Ă©s zöld chilit aprĂłra vĂĄgva tedd a hĂșshoz, majd pirĂ­tsd Ƒket 1-2 percig, amĂ­g a fƱszerek illatozni nem kezdenek.

    A gyömbér friss, pikåns ízt ad az ételnek, és segít a fƱszerek összeérlelésében.

    3

    Add hozzĂĄ a lencsĂ©t Ă©s a bulgurt, majd öntsd fel vĂ­zzel. FƑzd alacsony lĂĄngon, amĂ­g a lencse Ă©s a bulgur megpuhul (kb. 30 perc).

    Ne hagyd a lĂĄngot tĂșl magasra, mert akkor az Ă©tel könnyen tĂșl forrĂł lesz Ă©s a hĂșs szĂ©tfƑhet.

    4

    A kĂłkusztejet öntsd hozzĂĄ, majd adj hozzĂĄ hindis fƱszerkeverĂ©ket, sĂłt Ă©s borsot. Hagyjuk, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek, miközben 10 percig fƑzzĂŒk.

    A kókusztej krémesíti az ételt, így gazdagabbå teszi az ízeket.

    5

    KĂ©szĂ­tsd el a sĂŒlt hagymĂĄt: egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt olĂ­vaolajon, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A sĂŒlt hagyma ad egy Ă©des, ropogĂłs rĂ©teget az Ă©tel tetejĂ©n.

    6

    Amikor a haleem elkĂ©szĂŒlt, tĂĄlald friss korianderrel, lime szeletekkel, Ă©s szĂłrd meg a sĂŒlt hagymĂĄval.

    A lime frissessĂ©ge segĂ­t kiegyensĂșlyozni az Ă©tel gazdag Ă­zĂ©t.