Haleem sült hagymával, gazdag fűszerekkel és friss korianderrel tálalva

Haleem sült hagymával

A Haleem egy tradicionális étel a közel-keleti és dél-ázsiai konyhából, amely húsok, hüvelyesek és gabonák keverékéből készül. Az étel gazdag és tápláló, különösen télen, mivel energiával tölt fel. A sült hagyma és a friss koriander egyedi ízeket és textúrákat ad, míg a fűszerek a finom aromákat hoznak ki a hozzávalókból.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Bárányhús
150 g Lencse
100 g Bulgur
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Hindis fűszerkeverék
200 ml Kókusztej
2 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
3 ek. Sült hagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd apró darabokra, majd egy nagy lábasban, egy kevés olívaolajon pirítsd meg a húst, amíg enyhén barna nem lesz.

    A hús pörkölése segít a mélyebb ízek kialakulásában.

    2

    A fokhagymát, gyömbért és zöld chilit apróra vágva tedd a húshoz, majd pirítsd őket 1-2 percig, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek.

    A gyömbér friss, pikáns ízt ad az ételnek, és segít a fűszerek összeérlelésében.

    3

    Add hozzá a lencsét és a bulgurt, majd öntsd fel vízzel. Főzd alacsony lángon, amíg a lencse és a bulgur megpuhul (kb. 30 perc).

    Ne hagyd a lángot túl magasra, mert akkor az étel könnyen túl forró lesz és a hús szétfőhet.

    4

    A kókusztejet öntsd hozzá, majd adj hozzá hindis fűszerkeveréket, sót és borsot. Hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, miközben 10 percig főzzük.

    A kókusztej krémesíti az ételt, így gazdagabbá teszi az ízeket.

    5

    Készítsd el a sült hagymát: egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát olívaolajon, amíg aranybarna nem lesz.

    A sült hagyma ad egy édes, ropogós réteget az étel tetején.

    6

    Amikor a haleem elkészült, tálald friss korianderrel, lime szeletekkel, és szórd meg a sült hagymával.

    A lime frissessége segít kiegyensúlyozni az étel gazdag ízét.