A bĂĄrĂĄnyhĂșst vĂĄgd aprĂł darabokra, majd egy nagy lĂĄbasban, egy kevĂ©s olĂvaolajon pirĂtsd meg a hĂșst, amĂg enyhĂ©n barna nem lesz.
A hĂșs pörkölĂ©se segĂt a mĂ©lyebb Ăzek kialakulĂĄsĂĄban.
A fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt Ă©s zöld chilit aprĂłra vĂĄgva tedd a hĂșshoz, majd pirĂtsd Ćket 1-2 percig, amĂg a fƱszerek illatozni nem kezdenek.
A gyömbĂ©r friss, pikĂĄns Ăzt ad az Ă©telnek, Ă©s segĂt a fƱszerek összeĂ©rlelĂ©sĂ©ben.
Add hozzĂĄ a lencsĂ©t Ă©s a bulgurt, majd öntsd fel vĂzzel. FĆzd alacsony lĂĄngon, amĂg a lencse Ă©s a bulgur megpuhul (kb. 30 perc).
Ne hagyd a lĂĄngot tĂșl magasra, mert akkor az Ă©tel könnyen tĂșl forrĂł lesz Ă©s a hĂșs szĂ©tfĆhet.
A kĂłkusztejet öntsd hozzĂĄ, majd adj hozzĂĄ hindis fƱszerkeverĂ©ket, sĂłt Ă©s borsot. Hagyjuk, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek, miközben 10 percig fĆzzĂŒk.
A kĂłkusztej krĂ©mesĂti az Ă©telt, Ăgy gazdagabbĂĄ teszi az Ăzeket.
KĂ©szĂtsd el a sĂŒlt hagymĂĄt: egy serpenyĆben pirĂtsd meg az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt olĂvaolajon, amĂg aranybarna nem lesz.
A sĂŒlt hagyma ad egy Ă©des, ropogĂłs rĂ©teget az Ă©tel tetejĂ©n.
Amikor a haleem elkĂ©szĂŒlt, tĂĄlald friss korianderrel, lime szeletekkel, Ă©s szĂłrd meg a sĂŒlt hagymĂĄval.
A lime frissessĂ©ge segĂt kiegyensĂșlyozni az Ă©tel gazdag ĂzĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.