A bárányhúst vágd apró darabokra, majd egy nagy lábasban, egy kevés olívaolajon pirítsd meg a húst, amíg enyhén barna nem lesz.
A hús pörkölése segít a mélyebb ízek kialakulásában.
A fokhagymát, gyömbért és zöld chilit apróra vágva tedd a húshoz, majd pirítsd őket 1-2 percig, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek.
A gyömbér friss, pikáns ízt ad az ételnek, és segít a fűszerek összeérlelésében.
Add hozzá a lencsét és a bulgurt, majd öntsd fel vízzel. Főzd alacsony lángon, amíg a lencse és a bulgur megpuhul (kb. 30 perc).
Ne hagyd a lángot túl magasra, mert akkor az étel könnyen túl forró lesz és a hús szétfőhet.
A kókusztejet öntsd hozzá, majd adj hozzá hindis fűszerkeveréket, sót és borsot. Hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, miközben 10 percig főzzük.
A kókusztej krémesíti az ételt, így gazdagabbá teszi az ízeket.
Készítsd el a sült hagymát: egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát olívaolajon, amíg aranybarna nem lesz.
A sült hagyma ad egy édes, ropogós réteget az étel tetején.
Amikor a haleem elkészült, tálald friss korianderrel, lime szeletekkel, és szórd meg a sült hagymával.
A lime frissessége segít kiegyensúlyozni az étel gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.