Hamburger dupla húspogácsával tálalva

Hamburger dupla húspogácsával

A hamburger a világ egyik legismertebb gyorséttermének ételének számít, amelyet szinte minden nemzet saját ízlésére szabott. A dupla húspogácsás változat kiemelkedően gazdag ízeket kínál, így mindenki számára nagyszerű választás egy laktató étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darálva)
1 tk. Húspogácsa fűszerek (só, bors)
4 db Hamburger zsemle
4 szelet Cheddar sajt
4 levelek Lettuce
2 db Paradicsom
3 ek. Ketchup
3 ek. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst keverd össze sóval, borssal és egyéb fűszerekkel. Formázz belőle két nagy húspogácsát.

    A húspogácsák formázásakor ne nyomkodd túl a húst, mert akkor kemény lesz. Lazán formázd meg őket, és a közepüket enyhén nyomd be, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon, és süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg szépen átsülnek és ropogósak lesznek.

    A húspogácsákat ne forgasd túl sokat, mert akkor kiszáradnak. Hagyd, hogy az egyik oldaluk szépen megpiruljon, mielőtt megfordítod őket. Ha van húshőmérőd, a belsejük érje el a 70°C-ot a biztonság kedvéért.

    3

    A hamburger zsemléket félbe vágva, grillezd meg enyhén, hogy ropogós legyen a külsejük.

    A zsemléket száraz serpenyőben vagy grillen is megpiríthatod. Ez megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szafttól.

    4

    Az elkészült húspogácsákra helyezd rá a cheddar sajt szeleteket, és süsd tovább 1-2 percig, amíg a sajt megolvad.

    A sajtot letakarva is olvaszthatod, hogy gyorsabban megolvadjon, de a húspogácsa ne égjen meg.

    5

    Minden zsemlére tegyél egy levelet a friss salátából, egy szelet paradicsomot, majd tedd rá a dupla húspogácsát a sajttal.

    A saláta és paradicsom meggátolja, hogy a zsemle átázzon a szafttól.

    6

    A hamburgert kend meg ketchupal és mustárral, majd zárd be a zsemle tetejével.

    A szószok mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Próbálj ki más szószokat is, például majonézt, barbecue szószt vagy csípős szószt.

    7

    Tálald a hamburgeret friss körettel, például sült krumplival vagy egy friss salátával.

    A házi sült krumplihoz vágd a burgonyát hasábokra, áztasd hideg vízben legalább 30 percig, majd szárítsd meg alaposan. Süsd ki kétszer: először alacsonyabb hőfokon (160°C), majd magasabb hőfokon (190°C), hogy ropogós legyen.