Handvo tökös változatban tálalva

Handvo tökös változatban

A handvo egy hagyományos indiai étel, amelyet a Gujarat régióból származik. Eredetileg zöldségekkel, például tökkel vagy sárgarépával készült, és a tésztájába számos fűszert és fűszernövényt adtak. Az étel egy gazdag, ínycsiklandó finomság, amelyet gyakran reggelire vagy snackként fogyasztanak. A tökös változat különösen népszerű, mivel a friss tök íze remekül illik a fűszerekkel, és tökéletesen kiegészíti a rizst és a burgonyát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tök
100 g Basmati rizs
2 db Burgonya
6 db Curry levelek
1 tk. Mustármag
2 ek. Szezámmag
50 g Kókuszreszelék
100 g Joghurt
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
1 cs. Hidratált élesztő
tk. Fűszerkeverék (kurkuma, chili por)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a burgonyát külön főzd meg. A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd 10 percig. A burgonyát hámozd meg, és főzd puhára.

    A rizs főzése közben ügyelj arra, hogy ne legyen túlfőzve, mert így a tészta textúrája elvész.

    2

    A tököt reszeld le, és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. A reszelt tököt keverd össze a főtt burgonyával, rizst is adj hozzá.

    A tök levét mindig nyomd ki, hogy elkerüld a túlzott nedvességet, ami tönkreteheti a tészta állagát.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a mustármagot, curry leveleket és a szezámmagot.

    A mustármagot ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    4

    A pirított fűszereket add hozzá a tökös-rizses keverékhez, és jól keverd össze. Ízesítsd sóval, fűszerkeverékkel és kurkumával.

    A kurkuma és chili por hozzáadása gazdagítja az étel ízét, de az erősséget ízlés szerint változtathatod.

    5

    A joghurtot és a hidratált élesztőt is keverd bele, majd a masszát öntsd át egy előkészített sütőtálba.

    A joghurt segít a keverék összeállásában és puhaságot ad a tésztának.

    6

    A tálat előmelegített sütőben 180°C-on süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

    A sütés végén, ha szeretnéd, a tál tetejére szezámmagot szórhatsz, hogy extra ropogós réteget kapj.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a fűszeres, ínycsiklandó handvot!