A rizst és a burgonyát külön főzd meg. A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd 10 percig. A burgonyát hámozd meg, és főzd puhára.
A rizs főzése közben ügyelj arra, hogy ne legyen túlfőzve, mert így a tészta textúrája elvész.
A tököt reszeld le, és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. A reszelt tököt keverd össze a főtt burgonyával, rizst is adj hozzá.
A tök levét mindig nyomd ki, hogy elkerüld a túlzott nedvességet, ami tönkreteheti a tészta állagát.
Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a mustármagot, curry leveleket és a szezámmagot.
A mustármagot ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
A pirított fűszereket add hozzá a tökös-rizses keverékhez, és jól keverd össze. Ízesítsd sóval, fűszerkeverékkel és kurkumával.
A kurkuma és chili por hozzáadása gazdagítja az étel ízét, de az erősséget ízlés szerint változtathatod.
A joghurtot és a hidratált élesztőt is keverd bele, majd a masszát öntsd át egy előkészített sütőtálba.
A joghurt segít a keverék összeállásában és puhaságot ad a tésztának.
A tálat előmelegített sütőben 180°C-on süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
A sütés végén, ha szeretnéd, a tál tetejére szezámmagot szórhatsz, hogy extra ropogós réteget kapj.
Tálald melegen, és élvezd a fűszeres, ínycsiklandó handvot!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.