Harees csirkével, friss korianderrel díszítve, tányéron tálalva

Harees csirkével

A Harees csirkével egy hagyományos arab étel, amely gazdag fűszerekkel készült csirkehússal és puha búzával. Az étel a Közel-Kelet számos országában népszerű, különösen Ramadán idején, amikor a családok közösen fogyasztják. A friss koriander és az alaposan fűszerezett csirke egy igazán ínycsiklandó fogást alkot, amelyet könnyedén el lehet készíteni otthon is. A Harees igazi tápláló étel, amely ízletes és laktató vacsorát biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
200 g Harees búza
1 l Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
2 ek. Cilantro
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra, hogy gyorsabban főjenek.

    A csirkecomb gyorsabban megpuhul, ha a csontot eltávolítjuk, de akár egészben is főzhetjük.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.

    Pirításkor ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a csirkecombokat, sót, borsot, köményt és koriandert. Pirítsd őket 5-7 percig, hogy a hús szépen megpiruljon.

    Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is hozzáadhatsz a fűszerekhez, hogy színesebb legyen a dish.

    4

    A harees búzát egy másik edényben forrald fel a vízben, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.

    A búza megpuhulásához figyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, hogy a keverék ne legyen túl híg.

    5

    A kész csirkét és a főtt hareest egy nagy tálban keverd össze. Főzd együtt még 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra sót vagy borsot a tálalás előtt, hogy még ízletesebb legyen.

    6

    Tálaláskor szórj friss koriandert (cilantro-t) a tetejére, és élvezd a finom, fűszeres ételt.

    A koriander friss íze igazi frissességet ad az ételnek, és tökéletesen illik a csirkéhez.