A csirkecombokat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra, hogy gyorsabban főjenek.
A csirkecomb gyorsabban megpuhul, ha a csontot eltávolítjuk, de akár egészben is főzhetjük.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.
Pirításkor ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Add hozzá a csirkecombokat, sót, borsot, köményt és koriandert. Pirítsd őket 5-7 percig, hogy a hús szépen megpiruljon.
Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is hozzáadhatsz a fűszerekhez, hogy színesebb legyen a dish.
A harees búzát egy másik edényben forrald fel a vízben, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.
A búza megpuhulásához figyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, hogy a keverék ne legyen túl híg.
A kész csirkét és a főtt hareest egy nagy tálban keverd össze. Főzd együtt még 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra sót vagy borsot a tálalás előtt, hogy még ízletesebb legyen.
Tálaláskor szórj friss koriandert (cilantro-t) a tetejére, és élvezd a finom, fűszeres ételt.
A koriander friss íze igazi frissességet ad az ételnek, és tökéletesen illik a csirkéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.