Harees hallal tálalva bulgurral és friss korianderrel

Harees hallal

A Harees egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet gyakran készítenek különböző húsokkal és fűszerekkel. A halas változat a bulgur és a friss koriander kombinációjával egy friss, ínycsiklandó ételt ad, amely könnyen elkészíthető. A fűszeres alap, amely curry port és köményt tartalmaz, a halat egyedülálló módon gazdagítja, míg a bulgur könnyed, tápláló alapot biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss hal (pl. tőkehal vagy süllő)
200 g Bulgur
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Curry por
1 tk. Kömény
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk.
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, távolítsd el a bőrét, és vágd kisebb darabokra.

    A friss halnak legyen élénk színe, és ne legyen erős halszaga, hogy a legjobb ízt biztosítsa.

    2

    A bulgurt alaposan öblítsd le, és tedd félre. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd.

    A bulgur előzetes öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és finomabb lesz a végeredmény.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A hagyma karamellizálása fokozza az ízeket, így próbáld aranybarnára pirítani.

    4

    Add hozzá a curry port, köményt és a bulgurt a pirított hagymához, és jól keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A bulgur fűszerezése segít abban, hogy a végeredmény egy gazdag, ínycsiklandó étel legyen.

    5

    Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a bulgurt, és hagyd főzni 10-12 percig, amíg a bulgur megpuhul.

    A bulgur vízben való főzése segít abban, hogy puha és levegős legyen, így tökéletesen illik a halhoz.

    6

    Miután a bulgur megpuhult, add hozzá a haldarabokat. Főzd 5-7 percig, amíg a hal átsül.

    A halat ne főzd túl, mert akkor száraz lesz. Csak annyi ideig kell főzni, amíg a hús könnyen szétválik.

    7

    Szórd meg a kész ételt friss korianderrel, és ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.

    A koriander friss íze tökéletesen kiemeli a hal és a bulgur fűszeres alapját.