A halat tisztítsd meg, távolítsd el a bőrét, és vágd kisebb darabokra.
A friss halnak legyen élénk színe, és ne legyen erős halszaga, hogy a legjobb ízt biztosítsa.
A bulgurt alaposan öblítsd le, és tedd félre. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd.
A bulgur előzetes öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és finomabb lesz a végeredmény.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
A hagyma karamellizálása fokozza az ízeket, így próbáld aranybarnára pirítani.
Add hozzá a curry port, köményt és a bulgurt a pirított hagymához, és jól keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A bulgur fűszerezése segít abban, hogy a végeredmény egy gazdag, ínycsiklandó étel legyen.
Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a bulgurt, és hagyd főzni 10-12 percig, amíg a bulgur megpuhul.
A bulgur vízben való főzése segít abban, hogy puha és levegős legyen, így tökéletesen illik a halhoz.
Miután a bulgur megpuhult, add hozzá a haldarabokat. Főzd 5-7 percig, amíg a hal átsül.
A halat ne főzd túl, mert akkor száraz lesz. Csak annyi ideig kell főzni, amíg a hús könnyen szétválik.
Szórd meg a kész ételt friss korianderrel, és ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.
A koriander friss íze tökéletesen kiemeli a hal és a bulgur fűszeres alapját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.