Hariyali Paneer Tikka, zöldfűszeres sült paneer korianderrel és citrommal

Hariyali Paneer Tikka (zöldfűszeres paneer tikka)

A Hariyali Paneer Tikka az indiai konyha egyik különleges étele, amely zöldfűszerekkel és joghurttal pácolt paneerből készül. A zöldfűszerek, mint a koriander, menta és a gyömbér, frissítő ízt adnak az ételnek, miközben a tandoori masala fűszeres aromája fokozza az ízélményt. Az ételt általában grillezve vagy sütőben készítik, hogy a paneer kívül ropogós, belül pedig szaftos legyen. Ez a fogás ideális előételnek, de egy könnyű étkezéshez is tökéletes választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Paneer (indiai túró)
1 csokor Friss koriander
10 levél Mentalevél
1 cm Friss gyömbér
4 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
3 ek. Joghurt
1 ek. Citromlé
1 tk. Kömény por
1 tk. Koriander por
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Tandoori masala

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert vágjuk kisebb kockákra, majd tegyük egy tálba.

    A paneer ne legyen túl vékonyra vágva, hogy ne essen szét a sütés közben.

    2

    A koriandert, mentaleveleket, gyömbért, fokhagymát és zöld chiliket egy mozsárban pürésítsük, majd adjuk hozzá a joghurtot, citromlét, köményt, koriander port, sót, tandoori masalát és olívaolajat.

    Az összes fűszert jól pürésítsük, hogy a paneer egyenletesen átjárja a fűszeres marinád.

    3

    A kész marinádot öntsük a paneer kockákra, jól keverjük össze, majd hagyjuk pihenni 30-45 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A hosszabb marinálás során az ízek még jobban beivódnak a paneerbe, így ízletesebb lesz.

    4

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pihenő paneert.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a paneer odaragadjon a tepsihez.

    5

    A paneert süssük 20-25 percig, vagy amíg a felülete enyhén ropogós nem lesz.

    A paneer tetejére tehetünk egy kis olívaolajat a sütés közben, hogy még ropogósabb legyen.

    6

    Tálaljuk friss korianderrel és citromszeletekkel díszítve.

    A friss koriander és citrom egy igazi frissítő ízélményt ad a sült paneernek.