A paneert vágjuk kisebb kockákra, majd tegyük egy tálba.
A paneer ne legyen túl vékonyra vágva, hogy ne essen szét a sütés közben.
A koriandert, mentaleveleket, gyömbért, fokhagymát és zöld chiliket egy mozsárban pürésítsük, majd adjuk hozzá a joghurtot, citromlét, köményt, koriander port, sót, tandoori masalát és olívaolajat.
Az összes fűszert jól pürésítsük, hogy a paneer egyenletesen átjárja a fűszeres marinád.
A kész marinádot öntsük a paneer kockákra, jól keverjük össze, majd hagyjuk pihenni 30-45 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hosszabb marinálás során az ízek még jobban beivódnak a paneerbe, így ízletesebb lesz.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pihenő paneert.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a paneer odaragadjon a tepsihez.
A paneert süssük 20-25 percig, vagy amíg a felülete enyhén ropogós nem lesz.
A paneer tetejére tehetünk egy kis olívaolajat a sütés közben, hogy még ropogósabb legyen.
Tálaljuk friss korianderrel és citromszeletekkel díszítve.
A friss koriander és citrom egy igazi frissítő ízélményt ad a sült paneernek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.