A bárányt tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be köménnyel.
A húsnak jól át kell szívnia a fűszereket, ezért érdemes legalább 30 percet pihentetni a fűszerekkel.
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk.
Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Csak addig, amíg illatos lesz.
A húst egy serpenyőben minden oldalról barnítsuk meg, majd tegyük egy sütőtálba.
A hús minden oldalát jól süssük meg, hogy a külső rétege ropogós legyen, de belül szaftos maradjon.
A zöldségeket (sárgarépa, zeller, tök) darabokra vágjuk és köré rakjuk a húsra.
A zöldségek ne legyenek túl kicsik, hogy jól megpuhuljanak sütés közben.
Öntsük rá a fehérbort, és tűzhelyen 10 percig hagyjuk párolódni.
A bor segít abban, hogy a hús megpuhuljon, miközben gazdag ízt ad neki.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Ha a hús túl gyorsan pirulna, lefedhetjük alufóliával, majd az utolsó fél órában levehetjük róla.
A kész ételt friss rozmaringgal díszítjük, és melegen tálaljuk.
Friss salátával és ropogós kenyeret tálalva a legjobb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.