Hornado de cordero, sült bárány és zöldségek

Hornado de cordero (sült bárány zöldségekkel)

A hornado de cordero egy hagyományos spanyol étel, amelyet a spanyol vidéken a családok gyakran készítenek nagy ünnepekre. A bárányhús fűszeres pácban pácolva, zöldségekkel körítve kerül a sütőbe, hogy egy finom és tápláló ételt eredményezzen. Ez a fogás különleges alkalmakra ideális, és a legtöbbször friss kenyérrel és egy pohár borral tálalják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Bárányhús (csülök vagy váll)
2 ek. Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
1 db Patisszon vagy tök
150 ml Fehérbor
1 csipet
1 ág Friss rozmaring
1 tk. Kömény
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányt tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be köménnyel.

    A húsnak jól át kell szívnia a fűszereket, ezért érdemes legalább 30 percet pihentetni a fűszerekkel.

    2

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Csak addig, amíg illatos lesz.

    3

    A húst egy serpenyőben minden oldalról barnítsuk meg, majd tegyük egy sütőtálba.

    A hús minden oldalát jól süssük meg, hogy a külső rétege ropogós legyen, de belül szaftos maradjon.

    4

    A zöldségeket (sárgarépa, zeller, tök) darabokra vágjuk és köré rakjuk a húsra.

    A zöldségek ne legyenek túl kicsik, hogy jól megpuhuljanak sütés közben.

    5

    Öntsük rá a fehérbort, és tűzhelyen 10 percig hagyjuk párolódni.

    A bor segít abban, hogy a hús megpuhuljon, miközben gazdag ízt ad neki.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    Ha a hús túl gyorsan pirulna, lefedhetjük alufóliával, majd az utolsó fél órában levehetjük róla.

    7

    A kész ételt friss rozmaringgal díszítjük, és melegen tálaljuk.

    Friss salátával és ropogós kenyeret tálalva a legjobb.