Humita andina kukoricával és tejföllel

Humita andina (andin régió receptje)

A humita andina egy hagyományos étel, amely a dél-amerikai Andok régiójából származik. A kukorica alapú étel gazdag tejföllel és fűszerekkel készül, és a helyi kultúrában fontos szerepet játszik. Ezt a finom ételt gyakran ünnepi alkalmakra készítik, és egy igazi ínycsiklandó étkezési élményt ad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 csövet Kukorica
100 g Kukoricaliszt
100 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
1 db Cebolla (hagyma)
2 db Tojás
1 ek. Szezámmag
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 ág Cilantro (friss koriander)
1 dl Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg, és a szemeket vágd le a csövekről. A kukorica szemeket egy robotgépben őröld le finomra.

    A friss kukorica édesebb ízt ad az ételnek, de használhatsz konzerv kukoricát is.

    2

    A hagymát apróra vágd, és egy serpenyőben olajban pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít kihozni az étel ízét, és gazdagítja a humita ízét.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd tovább 1-2 percig.

    A fokhagyma finom aromát ad az ételnek, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg.

    4

    A pirított hagymát keverd össze a kukoricával, majd adj hozzá tejfölt, kukoricalisztet, tojásokat, sót és borsot.

    A tojás segít a humita textúráján, hogy az ne legyen túl száraz vagy túl nedves.

    5

    Jól keverd össze a masszát, hogy egyenletesen eloszoljanak az összetevők.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formálható legyen.

    6

    A masszát szorosan csomagold be kukoricalevelekbe, és köss egy szálat, hogy biztosan ne nyíljon ki.

    A kukoricalevelek természetes módon párolják meg a humitát, de ha nincs kukoricalevél, alufóliát is használhatsz.

    7

    A csomagokat párold 30-40 percig, amíg az ízek összeérnek és a humita átsül.

    Ha nem párolásos módszert szeretnél, az ételt sütőben is készítheted 180°C-on, 30 percig.

    8

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és friss korianderlevelekkel.

    A szezámmagok extra textúrát adnak, és a koriander frissességet kölcsönöz a humitának.