Húsgombócok spagettivel paradicsomszószban tálalva

Húsgombócok spagettivel

Az olasz spagetti húsgombócokkal a világ minden táján népszerű fogás, amely mindig jó választás egy családi vacsorához. A paradicsomszósz és a fűszeres húsgombóc harmonikus ízvilága garantáltan mindenkit lenyűgöz, legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről. Ez az egyszerű és tápláló étel remek választás hétköznapokra és különleges alkalmakra egyaránt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
50 g Zsemlemorzsa
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 db Tojás
500 ml Paradicsomszósz
300 g Spagetti
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált marhahúst, zsemlemorzsát, reszelt parmezánt, aprított fokhagymát, tojást, sót és borsot egy nagy tálban. Formázz belőle kisebb gombócokat.

    A húsgombócokhoz adhatsz egy kevés aprított petrezselymet is a még finomabb ízért.

    2

    Melegíts fel olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a húsgombócokat minden oldalukon, amíg aranybarnák lesznek. Ez kb. 6-8 percet vesz igénybe.

    A húsgombócokat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen tudjanak pirulni.

    3

    Öntsd a paradicsomszószt a serpenyőbe a húsgombócokhoz, és hagyd, hogy lassú tűzön 10-15 percig rotyogjon, amíg a gombócok teljesen átsülnek.

    Ha a paradicsomszósz túl savanyú, adj hozzá egy csipet cukrot vagy egy kiskanál mézet.

    4

    Közben főzd meg a spagettit sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

    A spagetti főzővizébe tegyél egy evőkanál olívaolajat, hogy ne ragadjon össze a tészta.

    5

    Tálald a spagettit a paradicsomos húsgombócokkal. Díszítsd friss bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal.

    A spagettit közvetlenül a serpenyőbe is teheted a húsgombócokhoz és a szószhoz, így jobban átjárják az ízek.