Keverd össze a darált marhahúst, zsemlemorzsát, reszelt parmezánt, aprított fokhagymát, tojást, sót és borsot egy nagy tálban. Formázz belőle kisebb gombócokat.
A húsgombócokhoz adhatsz egy kevés aprított petrezselymet is a még finomabb ízért.
Melegíts fel olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a húsgombócokat minden oldalukon, amíg aranybarnák lesznek. Ez kb. 6-8 percet vesz igénybe.
A húsgombócokat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen tudjanak pirulni.
Öntsd a paradicsomszószt a serpenyőbe a húsgombócokhoz, és hagyd, hogy lassú tűzön 10-15 percig rotyogjon, amíg a gombócok teljesen átsülnek.
Ha a paradicsomszósz túl savanyú, adj hozzá egy csipet cukrot vagy egy kiskanál mézet.
Közben főzd meg a spagettit sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.
A spagetti főzővizébe tegyél egy evőkanál olívaolajat, hogy ne ragadjon össze a tészta.
Tálald a spagettit a paradicsomos húsgombócokkal. Díszítsd friss bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal.
A spagettit közvetlenül a serpenyőbe is teheted a húsgombócokhoz és a szószhoz, így jobban átjárják az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.