HĂșsgombĂłcok spagettivel paradicsomszĂłszban tĂĄlalva

HĂșsgombĂłcok spagettivel

Az olasz spagetti hĂșsgombĂłcokkal a vilĂĄg minden tĂĄjĂĄn nĂ©pszerƱ fogĂĄs, amely mindig jĂł vĂĄlasztĂĄs egy csalĂĄdi vacsorĂĄhoz. A paradicsomszĂłsz Ă©s a fƱszeres hĂșsgombĂłc harmonikus Ă­zvilĂĄga garantĂĄltan mindenkit lenyƱgöz, legyen szĂł gyerekekrƑl vagy felnƑttekrƑl. Ez az egyszerƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tel remek vĂĄlasztĂĄs hĂ©tköznapokra Ă©s kĂŒlönleges alkalmakra egyarĂĄnt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlt marhahĂșs
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 50 g Parmezán sajt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Tojás
⭕ 500 ml Paradicsomszósz
⭕ 300 g Spagetti
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss bazsalikom

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darĂĄlt marhahĂșst, zsemlemorzsĂĄt, reszelt parmezĂĄnt, aprĂ­tott fokhagymĂĄt, tojĂĄst, sĂłt Ă©s borsot egy nagy tĂĄlban. FormĂĄzz belƑle kisebb gombĂłcokat.

    A hĂșsgombĂłcokhoz adhatsz egy kevĂ©s aprĂ­tott petrezselymet is a mĂ©g finomabb Ă­zĂ©rt.

    2

    MelegĂ­ts fel olĂ­vaolajat egy serpenyƑben, Ă©s pirĂ­tsd meg a hĂșsgombĂłcokat minden oldalukon, amĂ­g aranybarnĂĄk lesznek. Ez kb. 6-8 percet vesz igĂ©nybe.

    A hĂșsgombĂłcokat ne tedd tĂșl sƱrƱn a serpenyƑbe, hogy egyenletesen tudjanak pirulni.

    3

    Öntsd a paradicsomszĂłszt a serpenyƑbe a hĂșsgombĂłcokhoz, Ă©s hagyd, hogy lassĂș tƱzön 10-15 percig rotyogjon, amĂ­g a gombĂłcok teljesen ĂĄtsĂŒlnek.

    Ha a paradicsomszĂłsz tĂșl savanyĂș, adj hozzĂĄ egy csipet cukrot vagy egy kiskanĂĄl mĂ©zet.

    4

    Közben fƑzd meg a spagettit sĂłs, forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­zben a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄs szerint, majd szƱrd le.

    A spagetti fƑzƑvizĂ©be tegyĂ©l egy evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, hogy ne ragadjon össze a tĂ©szta.

    5

    TĂĄlald a spagettit a paradicsomos hĂșsgombĂłcokkal. DĂ­szĂ­tsd friss bazsalikomlevĂ©llel Ă©s reszelt parmezĂĄnnal.

    A spagettit közvetlenĂŒl a serpenyƑbe is teheted a hĂșsgombĂłcokhoz Ă©s a szĂłszhoz, Ă­gy jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk az Ă­zek.