Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A hagymát aprítsd fel, és zúzd össze a fokhagymát.
A sütőt légkeveréses funkcióval is előmelegítheted, így egyenletesebben fog sülni a cannelloni.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd aranybarnára.
A darált húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers íze. A pirítás során keletkező zsírt öntsd le, ha túl sok lenne.
Öntsd hozzá a paradicsomszószt, ízesítsd sóval, borssal, és főzd közepes lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Használhatsz bolti vagy házi készítésű paradicsomszószt is. Ízlés szerint adhatsz hozzá más fűszereket is, például oregánót, bazsalikomot vagy kakukkfüvet.
Töltsd meg a cannelloni tésztát a húsos keverékkel. Használj kanalat vagy habzsákot a könnyebb töltés érdekében.
A habzsák segítségével könnyebben és gyorsabban tudod megtölteni a tésztát. Ha a tészta nagyon száraz, előtte enyhén nedvesítsd be.
Helyezd a töltött cannellonikat egy kiolajozott sütőtálba. Öntsd rá a maradék paradicsomszószt, és locsold meg tejszínnel. Szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
A tejszín gazdagabbá és krémesebbé teszi az ételt. Ne spórolj a sajttal, mert az adja meg a végső ízt és állagot.
Fedd le alufóliával, és süsd 25-30 percig. Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, hogy a sajt aranybarnára piruljon.
A fólia alatt a tészta megpuhul és a sajt ráolvad. A fólia levétele után a sajt szépen megpirul.
Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal, és kínálj mellé friss salátát.
A friss bazsalikom aromája remekül illik az olaszos ízekhez. A saláta frissessége ellensúlyozza a cannelloni gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.