Húsos palacsinta szaftos darált hússal töltve, aranybarnára sütve

Húsos palacsinta

A Húsos palacsinta egy igazán különleges étel, amely a klasszikus palacsinta receptet a húsos töltelékkel ötvözi. A palacsinta tésztája lágy és finom, a töltelék pedig gazdag ízekkel van megfűszerezve, így egy igazi ínycsiklandó fogás lesz belőle. A húsos palacsinta nemcsak reggelire, hanem ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás.

Ez az étel különösen népszerű a magyar konyhában, ahol sokféle töltelékkel készítik. A húsos palacsinta receptje egyszerű, mégis nagyon finom, és remekül passzol a családi étkezésekhez. A lágy tészta és a fűszeres, szaftos hús kombinációja igazi kulináris élményt kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Víz
1 csipet Info
2 ek. Olaj
300 g Darált hús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Paprika
200 g Tejföl
100 g Sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, vizet és sót, majd süss vékony palacsintákat.

    A palacsintatésztát hagyd állni legalább 30 percig, hogy a liszt megszívja magát.

    2

    A darált húst pirítsd meg a hagymával és fokhagymával, fűszerezd paprikával, sóval és borssal.

    A húsos töltelékbe tehetsz egy kevés paradicsompürét is.

    3

    Töltsd meg a palacsintákat a húsos töltelékkel, majd tekerd fel őket.

    A palacsintákat szorosan tekerd fel, hogy ne essenek szét a sütés során.

    4

    Helyezd a palacsintákat egy tepsibe, kend meg a tetejüket tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal.

    A tejföl helyett használhatsz besamelt is.

    5

    Süsd 180°C-on 20 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.

    Figyeld a sajtot sütés közben, nehogy megégjen. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.