Húspogácsás burger szeletelt húsból sajttal és zöldségekkel

Húspogácsás Burger (Nem Darált Húsból)

A húspogácsás burger egy prémium változata a klasszikus hamburgernek, amely nem darált húsból, hanem steak-szerű szeletekből készül. Ez a módszer biztosítja, hogy a hús zamatos és szaftos marad, miközben a grillezés ízei tökéletesen érvényesülnek. Ha szereted a steak-et és a hamburgert, akkor ez az étel a tökéletes kombináció számodra. Próbáld ki ezt az exkluzív burger receptet, és tapasztald meg a különleges textúrát és ízvilágot!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (szeletelt, vastagabb steak típusú)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
1 ek. Worcestershire szósz
4 db Hamburger zsemle
4 szelet Cheddar sajt
1 db Paradicsom
4 levél Saláta
2 ek. Majonéz
1 ek. Dijoni mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahús szeleteket egyenletes vastagságúra vágjuk (kb. 2 cm vastag), majd mindkét oldalukat megkenjük olívaolajjal.

    A hús vágásánál figyeljünk, hogy a rostokra merőlegesen vágjuk, így a hús puhább lesz.

    2

    A húst ízesítjük sóval, fekete borssal, fokhagymaporral és Worcestershire szósszal, majd hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten 10 percig.

    A sózásnál legyünk óvatosak, mert a Worcestershire szósz is tartalmaz sót. A pihentetés segít, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.

    3

    Egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőfokra hevítünk. A húsokat oldalanként kb. 3-4 percig sütjük, amíg szép barnára pirulnak, de belül szaftosak maradnak.

    Ne nyomkodjuk a húst sütés közben, mert kifolyik belőle a szaft! A sütési idő függ a hús vastagságától és a hőfoktól, használjunk húshőmérőt a tökéletes eredményhez. A kívánt belső hőmérséklet közepesen átsült húsnál kb. 55-60°C.

    4

    Az utolsó percben minden hússzeletre egy szelet cheddar sajtot helyezünk, és lefedve hagyjuk ráolvadni.

    A sajtot érdemes a sütés vége felé rátenni, hogy ne égjen meg, de azért szépen megolvadjon. A fedő segít a sajtnak gyorsabban megolvadni.

    5

    A hamburger zsemléket kettévágjuk, és a vágott felületüket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szafttól, és ropogósabb textúrát ad.

    6

    Az alsó zsemlére egy kevés majonézt és dijoni mustárt kenünk, ráhelyezzük a salátalevelet, majd a sajttal borított hús szeletet. Erre jön a vékony szeletekre vágott paradicsom, végül a zsemle teteje.

    A majonéz és a mustár megakadályozza, hogy a zsemle átázzon. A saláta és a paradicsom frissességet ad a burgernek. A hozzávalók sorrendje befolyásolhatja az ízek harmóniáját.

    7

    Az elkészült burgert azonnal tálaljuk, sült krumplival vagy más körettel kínálhatjuk.

    Azonnal tálalva a legfinomabb, amíg a hús meleg és a zsemle ropogós.