Ikan bakar grillezve banánlevélben, friss korianderrel

Ikan bakar banánlevélben grillezve

Az Ikan bakar egy hagyományos indonéz étel, amelyet az utcai árusok és éttermek egyaránt kínálnak. Az étel a friss halakat banánlevelekbe csomagolva grillezik, így megőrzi a hal friss ízét, miközben egyedülálló füstös aromát kap. Az indonéz konyha különleges fűszerkeverékeivel, mint a tamarind paszta és a halászlé fűszerkeverék, az Ikan bakar a helyi gasztronómia egyik legismertebb étele, amelyet mindenki imád. A banánlevél nemcsak szép tálalást biztosít, hanem hozzájárul a hal tökéletes textúrájának és ízének megőrzéséhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Friss hal (pl. tengeri sügér vagy pisztráng)
4 db Banánlevél
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Citromlé
2 ek. Halászlé fűszerkeverék
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Pálmaolaj
1 tk.
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, és vágd fel, ha szükséges, hogy jobban átjárja a fűszeres pác.

    A friss hal jobb ízt ad, ha bőrét nem távolítod el, mivel a bőr megőrzi az ízeket és a nedvességet.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd keverd össze a citromlével, halászlé fűszerkeverékkel, tamarind pasztával, sóval és pálmaolajjal.

    A tamarind paszta különleges savanykás ízt ad a halnak, próbáld meg jól összekeverni, hogy mindent jól felvegyen.

    3

    A halat helyezd egy tálba, és öntsd rá a pácot. Hagyd állni 20-30 percig, hogy jól átjárja a fűszerkeverék.

    Ha időd engedi, hagyd a halat egy éjszakán át pihenni a hűtőben a pácban, hogy még intenzívebb ízeket kapjon.

    4

    A banánleveleket alaposan mosd meg, és egyenként tedd le őket egy sima felületre. A halat tekerd be a banánlevélbe, és biztosítsd úgy, hogy ne nyíljon ki sütés közben.

    Ha a banánlevél túl merev, tedd forró vízbe néhány másodpercre, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Melegítsd elő a grillezőt közepes hőmérsékletre, majd grillezd a halat a banánlevélben 10-15 percig, vagy amíg a hal teljesen meg nem sül.

    Ha nincs grilleződ, használhatsz tepsit is, amit előmelegítesz a sütőben, de a grill adja meg a legjobb ízt.

    6

    Miután megsült, vedd le a grillezőről, és szórd meg friss korianderrel, majd tálald azonnal.

    A koriander frissessége kiválóan ellensúlyozza a pác ízét, és színesebbé teszi a tálat.