A halat alaposan tisztítsd meg, és vágd fel, ha szükséges, hogy jobban átjárja a fűszeres pác.
A friss hal jobb ízt ad, ha bőrét nem távolítod el, mivel a bőr megőrzi az ízeket és a nedvességet.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd keverd össze a citromlével, halászlé fűszerkeverékkel, tamarind pasztával, sóval és pálmaolajjal.
A tamarind paszta különleges savanykás ízt ad a halnak, próbáld meg jól összekeverni, hogy mindent jól felvegyen.
A halat helyezd egy tálba, és öntsd rá a pácot. Hagyd állni 20-30 percig, hogy jól átjárja a fűszerkeverék.
Ha időd engedi, hagyd a halat egy éjszakán át pihenni a hűtőben a pácban, hogy még intenzívebb ízeket kapjon.
A banánleveleket alaposan mosd meg, és egyenként tedd le őket egy sima felületre. A halat tekerd be a banánlevélbe, és biztosítsd úgy, hogy ne nyíljon ki sütés közben.
Ha a banánlevél túl merev, tedd forró vízbe néhány másodpercre, hogy könnyebben formázható legyen.
Melegítsd elő a grillezőt közepes hőmérsékletre, majd grillezd a halat a banánlevélben 10-15 percig, vagy amíg a hal teljesen meg nem sül.
Ha nincs grilleződ, használhatsz tepsit is, amit előmelegítesz a sütőben, de a grill adja meg a legjobb ízt.
Miután megsült, vedd le a grillezőről, és szórd meg friss korianderrel, majd tálald azonnal.
A koriander frissessége kiválóan ellensúlyozza a pác ízét, és színesebbé teszi a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.