Ikan bakar kókusztejjel, grillezett hal kókuszos szósszal és korianderrel

Ikan bakar kókusztejjel

Az Ikan Bakar egy hagyományos maláj étel, amelyet főként grillezett halból készítenek, és gyakran kókusztejjel tálalják. A hal fűszerekkel van ízesítve, majd ropogósra sütve. A kókusztej gazdag, krémes ízt ad az ételnek, miközben a koriander frissessége és a lime savanykás íze remekül kiegészítik a halat. Az Ikan Bakar az egyik legnépszerűbb étel Malajziában, különösen a tengerparti területeken, ahol friss halakat kínálnak. Tökéletes választás egy különleges étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Friss hal (pl. tilápia vagy snapper)
200 ml Kókusztej
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
1 db Chili
1 ág Koriander
1 db Lime
1 tk. Hal fűszerek
2 ek. Olaj a sütéshez
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, és távolítsd el a pikkelyeket. A belső részeket is tisztítsd meg, majd sózd be a halat kívül-belül.

    Ha a hal bőre nem könnyen jön le, használj egy éles késet, hogy óvatosan lehúzd.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a chilit pedig vágd apróra. Egy kis tálban keverd össze a fokhagymát, gyömbért, chilit és egy evőkanál olajat, hogy egy fűszeres pasztát kapj.

    Ha nem szereted a túl erős fűszereket, a chilit kevesebbre csökkentheted vagy eltávolíthatod.

    3

    A fűszerkeveréket kend be a hal bőrén és belső részein, hogy jól átjárja a halat. Hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A halat ne tedd túl sokáig fűszeres pácban, mert a hús elveszítheti frissességét.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd tedd bele a halat. Süsd közepes lángon mindkét oldalát 5-6 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha a halat teljesen ropogósra akarod, érdemes fedővel is párolni, hogy a hús átmelegedjen anélkül, hogy kiszáradna.

    5

    Közben egy másik serpenyőben öntsd bele a kókusztejet, és egy kevés sót, borsot adj hozzá. Főzd alacsony lángon, amíg egy kicsit sűrűsödik.

    A kókusztejben nem kell túl sok fűszert használni, hogy a hal friss íze érvényesülhessen.

    6

    Amikor a hal elkészült, tálald a ropogós halat a kókusztejjel, és szórd meg friss korianderrel. A lime levét facsard rá a tálalás előtt.

    A koriander és a lime frissessége remekül kiegészíti a gazdag kókusztejes ízt.