Ikan bakar k贸kusztejjel, grillezett hal k贸kuszos sz贸sszal 茅s korianderrel

Ikan bakar k贸kusztejjel

Az Ikan Bakar egy hagyom谩nyos mal谩j 茅tel, amelyet f艖k茅nt grillezett halb贸l k茅sz铆tenek, 茅s gyakran k贸kusztejjel t谩lalj谩k. A hal f疟szerekkel van 铆zes铆tve, majd ropog贸sra s眉tve. A k贸kusztej gazdag, kr茅mes 铆zt ad az 茅telnek, mik枚zben a koriander frissess茅ge 茅s a lime savanyk谩s 铆ze remek眉l kieg茅sz铆tik a halat. Az Ikan Bakar az egyik legn茅pszer疟bb 茅tel Malajzi谩ban, k眉l枚n枚sen a tengerparti ter眉leteken, ahol friss halakat k铆n谩lnak. T枚k茅letes v谩laszt谩s egy k眉l枚nleges 茅tkez茅shez.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 2
2 db Friss hal (pl. til谩pia vagy snapper)
200 ml K贸kusztej
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gy枚mb茅r)
1 db Chili
1 谩g Koriander
1 db Lime
1 tk. Hal f疟szerek
2 ek. Olaj a s眉t茅shez
1 tk. S贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A halat tiszt铆tsd meg, 茅s t谩vol铆tsd el a pikkelyeket. A bels艖 r茅szeket is tiszt铆tsd meg, majd s贸zd be a halat k铆v眉l-bel眉l.

    Ha a hal b艖re nem k枚nnyen j枚n le, haszn谩lj egy 茅les k茅set, hogy 贸vatosan leh煤zd.

    2

    A fokhagym谩t 茅s a gy枚mb茅rt reszeld le, a chilit pedig v谩gd apr贸ra. Egy kis t谩lban keverd 枚ssze a fokhagym谩t, gy枚mb茅rt, chilit 茅s egy ev艖kan谩l olajat, hogy egy f疟szeres paszt谩t kapj.

    Ha nem szereted a t煤l er艖s f疟szereket, a chilit kevesebbre cs枚kkentheted vagy elt谩vol铆thatod.

    3

    A f疟szerkever茅ket kend be a hal b艖r茅n 茅s bels艖 r茅szein, hogy j贸l 谩tj谩rja a halat. Hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A halat ne tedd t煤l sok谩ig f疟szeres p谩cban, mert a h煤s elvesz铆theti frissess茅g茅t.

    4

    Egy serpeny艖ben hev铆tsd fel az olajat, majd tedd bele a halat. S眉sd k枚zepes l谩ngon mindk茅t oldal谩t 5-6 percig, am铆g sz茅p aranybarna 茅s ropog贸s nem lesz.

    Ha a halat teljesen ropog贸sra akarod, 茅rdemes fed艖vel is p谩rolni, hogy a h煤s 谩tmelegedjen an茅lk眉l, hogy kisz谩radna.

    5

    K枚zben egy m谩sik serpeny艖ben 枚ntsd bele a k贸kusztejet, 茅s egy kev茅s s贸t, borsot adj hozz谩. F艖zd alacsony l谩ngon, am铆g egy kicsit s疟r疟s枚dik.

    A k贸kusztejben nem kell t煤l sok f疟szert haszn谩lni, hogy a hal friss 铆ze 茅rv茅nyes眉lhessen.

    6

    Amikor a hal elk茅sz眉lt, t谩lald a ropog贸s halat a k贸kusztejjel, 茅s sz贸rd meg friss korianderrel. A lime lev茅t facsard r谩 a t谩lal谩s el艖tt.

    A koriander 茅s a lime frissess茅ge remek眉l kieg茅sz铆ti a gazdag k贸kusztejes 铆zt.