A halakat tisztítsd meg és filézd, ha szükséges. A szójaszószt, lime levét, cukrot, és borsot egy tálban keverd össze.
A halat először érdemes enyhén besózni, hogy még ízletesebb legyen.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add hozzá a szójaszósz keverékhez. Jól keverd össze, és hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, a fokhagymát először piríthatod egy kis olajban.
A halat kend be a szójaszószos keverékkel, majd hagyd pácolódni 20-30 percig, hogy a hal átvegye az ízeket.
Ha van időd, pihentesd a halat hűtőben, hogy még jobban felszívja a pácot.
A rizst főzd meg a szokásos módon, miközben a hal pihen. A rizst friss korianderrel szórd meg tálalás előtt.
A rizst mindig forró vízben főzd, és ne keverd túl, hogy ne legyen ragacsos.
Egy grillserpenyőben hevítsd fel az olajat, majd a halat mindkét oldalán süsd meg aranybarnára. Ez kb. 4-5 percet vesz igénybe oldalanként.
Ha nincs grillserpenyőd, sima serpenyőben is készítheted, de ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a hal kiszáradhat.
Tálald a frissen sült halat a korianderes rizzsel, és egy kis lime lével a tetején.
A lime frissítő íze jól kiemeli a hal ízét, így érdemes frissen, tálalás előtt rácsepegtetni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.