Ikan bakar szójaszósszal, grillezett hal lime-mal és korianderrel

Ikan bakar szójaszósszal

A Ikan bakar egy tradicionális indonéz étel, amelyet gyakran grilleznek szójaszósszal pácolva, és lime-mal tálalnak. Az étel a trópusi ízek és fűszerek harmóniáját hozza el, miközben a koriander frissessége és a lime savassága kiemeli a hal ízét. A rizs tökéletes kísérője ennek az ínycsiklandó ételnek, amely gyorsan elkészíthető és gazdag ízekkel rendelkezik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Friss hal (pl. tengeri sügér)
4 ek. Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Lime lé
200 g Hosszú rizs
1 csokor Cilantro (koriander)
0.25 tk. Bors
1 tk. Cukor
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halakat tisztítsd meg és filézd, ha szükséges. A szójaszószt, lime levét, cukrot, és borsot egy tálban keverd össze.

    A halat először érdemes enyhén besózni, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add hozzá a szójaszósz keverékhez. Jól keverd össze, és hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha intenzívebb ízt szeretnél, a fokhagymát először piríthatod egy kis olajban.

    3

    A halat kend be a szójaszószos keverékkel, majd hagyd pácolódni 20-30 percig, hogy a hal átvegye az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a halat hűtőben, hogy még jobban felszívja a pácot.

    4

    A rizst főzd meg a szokásos módon, miközben a hal pihen. A rizst friss korianderrel szórd meg tálalás előtt.

    A rizst mindig forró vízben főzd, és ne keverd túl, hogy ne legyen ragacsos.

    5

    Egy grillserpenyőben hevítsd fel az olajat, majd a halat mindkét oldalán süsd meg aranybarnára. Ez kb. 4-5 percet vesz igénybe oldalanként.

    Ha nincs grillserpenyőd, sima serpenyőben is készítheted, de ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert a hal kiszáradhat.

    6

    Tálald a frissen sült halat a korianderes rizzsel, és egy kis lime lével a tetején.

    A lime frissítő íze jól kiemeli a hal ízét, így érdemes frissen, tálalás előtt rácsepegtetni.