Inarizushi kimchivel, gazdag és fűszeres japán étel szezámmaggal megszórva

Inarizushi kimchivel

Az Inarizushi egy japán sushi étel, amely tradicionálisan sült tofu béllel van töltve. Az étel különlegességét a kimchi hozzáadása adja, amely az ételnek egy erőteljes, fűszeres ízt kölcsönöz. A szezámmag hozzáadásával még ínycsiklandóbbá válik. Az inarizushi tökéletes választás azoknak, akik egy kis változatosságot szeretnének a szokásos sushi mellett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
10 db Inari tészta (sült tofu bél)
100 g Kimchi
2 ek. Rice vinegar
1 ek. Cukor
1 csipet
1 ek. Szezámmag (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg az utasítások szerint.

    A rizst mindig öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és ragacsossá váljon.

    2

    A megfőtt rizst keverd össze a rizsecettel, cukorral és sóval, majd hagyd hűlni.

    Az ecet, cukor és só kombinációja adja a rizs az igazi sushi ízét, így ne hagyd ki őket.

    3

    A kimchit apróra vágd, hogy könnyen elférjen a tésztában.

    A kimchi gazdag, erőteljes íze remekül illik a finom sushirizshez, így nem szükséges túl sokat használni.

    4

    Óvatosan töltsd meg az inari tésztát a rizs és kimchi keverékével.

    A tészta ne legyen túl tele töltve, hogy ne repedjen el sütés közben.

    5

    Ha szeretnél, szórd meg a kész inarizushikat szezámmaggal.

    A szezámmag ropogós textúrát ad és különleges ízt kölcsönöz a sushinak.

    6

    Tálald a kész inarizushikat azonnal, vagy hagyd állni egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az inarizushi egy remek előétel, de könnyen fogyasztható étkezésekhez is, és hidegen is finom.