Mosd át alaposan a sushi rizst hideg vízben, majd főzd meg a víz hozzáadásával közepes lángon fedő alatt 15 percig, majd pihentesd további 10 percig.
A rizs főzése előtt legalább 3-4 alkalommal öblítsd át, amíg a víz már nem opálos – így lesz tökéletes az állaga.
Egy kis edényben melegítsd fel a rizsecetet, cukrot és sót, amíg a cukor felolvad, de ne forrald. Öntsd ezt a keveréket a meleg rizsre, majd óvatosan keverd át.
Keverés közben legyezővel hűtheted a rizst, hogy fényesebb és tapadósabb legyen.
Ha szükséges, a tofu tasakokat nyisd szét óvatosan, hogy ne szakadjanak el. Ha konzervet használsz, csepegtesd le a levét.
A tasakokat kézzel finoman nyomd ki, így eltávolíthatod a felesleges folyadékot, ami meglágyíthatná a rizst.
Formázz a fűszerezett rizsből ovális golyókat, amelyek kényelmesen beleférnek a tofu tasakokba.
Használj vizes kezű formázást, így nem ragad a rizs a kezedhez.
Tölts meg minden tofu tasakot egy adag rizsgolyóval, majd a tetejét szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag ízét fokozhatod, ha előtte enyhén megpirítod egy száraz serpenyőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.