Először is tisztítsd meg az işkembét alaposan, távolítsd el a felesleges zsírt, majd vágd kis darabokra.
Használhatsz keskeny késsel, hogy könnyebben eltávolíthasd a felesleges részeket.
Egy nagy lábasban önts vizet, és forrald fel. Tedd bele az işkembét, és főzd 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.
A lábasban lévő víz ne legyen túl sok, csak annyi, hogy ellepje az işkembét.
Miközben fő a hús, egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A fokhagymát csak akkor tedd hozzá, amikor a hagyma már üvegesedni kezd, így nem ég meg.
Amikor a hagyma és fokhagyma megpirult, add hozzá a paprikát, és pirítsd még 1-2 percig.
A paprika íze jobban átjárja a húst, ha alacsony lángon pirítod.
A megfőtt işkembét vedd ki a vízből, és keverd hozzá a hagymás-paprikás keveréket. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd rá a tejfölt.
A tejföl segít krémesíteni az ételt és lágy ízt ad neki.
Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, és az étel teljesen átvette a fűszerek ízét.
Ha a tejföl túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyebb legyen a keverés.
Tálald frissen, egy kis citrommal a tetején, hogy friss ízt adjon neki.
A citrom segít kiegyensúlyozni a tejfölös ízt, és még finomabbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.