İşkembe tejföllel, tálalva citrommal és friss fűszerekkel

İşkembe tejföllel

İşkembe tejföllel egy tradicionális magyar étel, amely különösen a hidegebb hónapokban népszerű. Az étel az ételek mélyebb ízét kereső gasztronómák számára ideális választás. Az étel elkészítése egyszerű, de annál gazdagabb ízeket eredményez. A tejföl hozzáadása szintén hozzájárul az étel gazdag, krémes textúrájához, amely tökéletes választás a magyar konyha kedvelőinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g İşkembe (tehén vagy birka gyomor)
2 l Víz
200 ml Tejföl
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olaj
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is tisztítsd meg az işkembét alaposan, távolítsd el a felesleges zsírt, majd vágd kis darabokra.

    Használhatsz keskeny késsel, hogy könnyebben eltávolíthasd a felesleges részeket.

    2

    Egy nagy lábasban önts vizet, és forrald fel. Tedd bele az işkembét, és főzd 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A lábasban lévő víz ne legyen túl sok, csak annyi, hogy ellepje az işkembét.

    3

    Miközben fő a hús, egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A fokhagymát csak akkor tedd hozzá, amikor a hagyma már üvegesedni kezd, így nem ég meg.

    4

    Amikor a hagyma és fokhagyma megpirult, add hozzá a paprikát, és pirítsd még 1-2 percig.

    A paprika íze jobban átjárja a húst, ha alacsony lángon pirítod.

    5

    A megfőtt işkembét vedd ki a vízből, és keverd hozzá a hagymás-paprikás keveréket. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd rá a tejfölt.

    A tejföl segít krémesíteni az ételt és lágy ízt ad neki.

    6

    Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, és az étel teljesen átvette a fűszerek ízét.

    Ha a tejföl túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyebb legyen a keverés.

    7

    Tálald frissen, egy kis citrommal a tetején, hogy friss ízt adjon neki.

    A citrom segít kiegyensúlyozni a tejfölös ízt, és még finomabbá teszi az ételt.