Iskender kebab bárányhússal joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalva

Iskender kebab bárányhússal

Az Iskender kebab gyökerei a török konyhába nyúlnak vissza, és évtizedek óta az egyik legnépszerűbb étel a török éttermekben. Eredetileg bárányhússal készül, és a kebabot hagyományosan joghurtos fokhagymás öntettel és friss pita kenyérrel tálalják, hogy gazdag és ínycsiklandó étkezést biztosítson.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
4 db Pita kenyér
200 g Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst szeleteld vékony csíkokra, majd pácold be egy tálban az olívaolajjal, fűszerpaprikával, sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával. Hagyjad pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Ha van rá időd, hagyd a húst pácolódni éjszakára, hogy a fűszerek még jobban átjárják.

    2

    A pita kenyereket vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pita kenyér pirítása elengedhetetlen a kebab alapjához. Ne hagyd, hogy megégjen, de legyen szépen ropogós.

    3

    A fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. Tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagymás joghurtos szósz a kebab ízének egyik alapja. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    A pácban lévő bárányhúst egy serpenyőben vagy grillsütőn közepes lángon süsd meg, amíg szép pirosra nem sül. Ügyelj arra, hogy a hús ne száradjon ki, hanem maradjon szaftos.

    A bárányhús sütésekor ne túl nagy lángon süsd, így megőrzi a szaftosságát.

    5

    A kész bárányhúst vágd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és öntsd rá a húsra, hogy még szaftosabbá váljon.

    A vaj segít gazdagítani az étel ízét, így ne hagyd el ezt a lépést.

    6

    A pirított pita kenyerekre tálald a sült bárányhúst, öntsd rá a joghurtos fokhagymás szószt, majd locsold meg a forró vajjal.

    Ne sajnáld a joghurtot és a vajat, mert ezek az összetevők adnak igazán gazdag ízt az ételnek.

    7

    Tálald a klasszikus Iskender kebabot citromkarikákkal és egy kis extra joghurttal a tetején.

    A citromlé frissíti a kebabot, és egyensúlyozza a szaftos ételt.