Iskender kebab bĂĄrĂĄnyhĂșssal joghurtos fokhagymĂĄs öntettel Ă©s pirĂ­tott pitĂĄval tĂĄlalva

Iskender kebab bĂĄrĂĄnyhĂșssal

Az Iskender kebab gyökerei a török konyhĂĄba nyĂșlnak vissza, Ă©s Ă©vtizedek Ăłta az egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tel a török Ă©ttermekben. Eredetileg bĂĄrĂĄnyhĂșssal kĂ©szĂŒl, Ă©s a kebabot hagyomĂĄnyosan joghurtos fokhagymĂĄs öntettel Ă©s friss pita kenyĂ©rrel tĂĄlaljĂĄk, hogy gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©st biztosĂ­tson.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 4 db Pita kenyĂ©r
⭕ 200 g Joghurt
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Citrom
⭕ 50 g Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst szeleteld vĂ©kony csĂ­kokra, majd pĂĄcold be egy tĂĄlban az olĂ­vaolajjal, fƱszerpaprikĂĄval, sĂłval, borssal Ă©s aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄval. Hagyjad pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    Ha van rĂĄ idƑd, hagyd a hĂșst pĂĄcolĂłdni Ă©jszakĂĄra, hogy a fƱszerek mĂ©g jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    2

    A pita kenyereket vĂĄgd fel kisebb darabokra, Ă©s egy serpenyƑben egy evƑkanĂĄl olĂ­vaolajjal pirĂ­tsd meg Ƒket, amĂ­g ropogĂłsak nem lesznek.

    A pita kenyér pirítåsa elengedhetetlen a kebab alapjåhoz. Ne hagyd, hogy megégjen, de legyen szépen ropogós.

    3

    A fokhagymåt reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. Tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagymås joghurtos szósz a kebab ízének egyik alapja. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    A pĂĄcban lĂ©vƑ bĂĄrĂĄnyhĂșst egy serpenyƑben vagy grillsĂŒtƑn közepes lĂĄngon sĂŒsd meg, amĂ­g szĂ©p pirosra nem sĂŒl. Ügyelj arra, hogy a hĂșs ne szĂĄradjon ki, hanem maradjon szaftos.

    A bĂĄrĂĄnyhĂșs sĂŒtĂ©sekor ne tĂșl nagy lĂĄngon sĂŒsd, Ă­gy megƑrzi a szaftossĂĄgĂĄt.

    5

    A kĂ©sz bĂĄrĂĄnyhĂșst vĂĄgd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyƑben olvaszd meg a vajat, Ă©s öntsd rĂĄ a hĂșsra, hogy mĂ©g szaftosabbĂĄ vĂĄljon.

    A vaj segít gazdagítani az étel ízét, így ne hagyd el ezt a lépést.

    6

    A pirĂ­tott pita kenyerekre tĂĄlald a sĂŒlt bĂĄrĂĄnyhĂșst, öntsd rĂĄ a joghurtos fokhagymĂĄs szĂłszt, majd locsold meg a forrĂł vajjal.

    Ne sajnĂĄld a joghurtot Ă©s a vajat, mert ezek az összetevƑk adnak igazĂĄn gazdag Ă­zt az Ă©telnek.

    7

    Tålald a klasszikus Iskender kebabot citromkarikåkkal és egy kis extra joghurttal a tetején.

    A citromlĂ© frissĂ­ti a kebabot, Ă©s egyensĂșlyozza a szaftos Ă©telt.