Jambalaya csirkével, gazdag ízekkel és színes hozzávalókkal

Jambalaya csirkével

A jambalaya egy klasszikus kreol étel, amely Louisiana államból származik. Ez a recept gazdag paradicsomos alapú ízeket, puha csirkehúst és fűszeres kolbászt kombinál. Ideális választás, ha egy egyszerű, de mégis különleges egytálételt szeretnél készíteni, amely az egész család kedvence lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 g Kolbász (füstölt vagy chorizo)
1 db Zöldpaprika
1 db Vöröshagyma
2 db Zeller szár
2 gerezd Fokhagyma
400 ml Paradicsomszósz
250 g Rizs
500 ml Csirke alaplé
2 db Babérlevél
1 tk. Oregano (szárított)
1 csipet Cayenne bors
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet kockázd fel egyenletes darabokra, és sózd, borsozd meg. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirkét, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki és tedd félre.

    A csirkét ne süsd teljesen készre, mert a későbbiekben még főni fog a rizzsel. Elég, ha a külseje megpirul.

    2

    A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a karikákra vágott kolbászt, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és zellert. Főzd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A kolbásztól és a csirkétől visszamaradt zsiradék adja meg az étel alapját, ezért ne öntsd ki. Ha túl sok, szedd le egy keveset.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, paradicsomszószt, babérlevelet, oregánót, cayenne borsot és a csirke alaplevet. Keverd jól össze.

    A cayenne bors mennyiségével óvatosan bánj, ha nem szereted a túl csípős ételeket. Kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.

    4

    Öntsd hozzá a rizst, és keverd el alaposan. Tedd vissza a pirított csirkét a serpenyőbe. Fedő alatt, alacsony hőfokon főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Fontos, hogy a rizs egyenletesen főjön meg. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés alaplevet vagy vizet. A fedőt ne emelgesd gyakran, hogy a gőz ne szökjön el.

    5

    Amikor a rizs megpuhult és az összes folyadék felszívódott, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig fedő alatt.

    A pihentetés segít, hogy a rizs még jobban felszívja a nedvességet, és ne legyen ragacsos.

    6

    Tálald a jambalayát melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A tálalás előtt érdemes átkeverni a jambalayát, hogy a rizs ne tapadjon le az edény aljára.