A füstölt kolbászt vágjuk fel kisebb darabokra, a csirkét pedig kockázzuk fel.
A füstölt kolbász gazdag ízt ad a jambalaya-nak, és a csirke kockák jól beleillenek a fűszeres alapba.
A vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben vagy fazékban olajon pirítjuk, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
A hagyma lassú pirítása édesebb ízt ad, így érdemes türelmesen várni, hogy teljesen megpuhuljon.
Adjuk hozzá a felkockázott kolbászt és csirkét, és pirítsuk őket 5-7 percig, amíg a húsok minden oldala szép aranybarna lesz.
A kolbász íze az egész ételt áthatja, tehát pirítás közben érdemes figyelni, hogy ne égjen meg.
A felkockázott paradicsomokat és a fűszereket (paprikapor, kakukkfű, chili por) adjuk hozzá a serpenyőhöz, majd jól keverjük össze.
A paradicsom ad egy kis savanykás ízt, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a kolbász zsírosabb ízét.
A rizst és a vizet is adjuk hozzá, és jól keverjük össze. Főzzük alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs akkor kész, ha a víz teljesen elpárolgott, és a szemek puhák, de még nem esnek szét.
Ha szükséges, sóval és borssal ízesítsük, és tálaljuk forrón. A tetejére reszelhetünk egy kis sajtot, ha szeretnénk.
A sajt hozzáadása gazdagabbá teszi az ételt, de a jambalaya önállóan is ínycsiklandó.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.