Jambalaya füstölt kolbásszal, egy gazdag étel csirkével, kolbásszal és rizzsel tálalva

Jambalaya füstölt kolbásszal

A jambalaya a Louisiana állambeli cajun konyha alapvető ételévé vált, és különböző változatai léteznek, mindegyik gazdag ízekben és fűszerekben. Az étel alapvetően rizs, hús és zöldségek keveréke, amely az évtizedek során számos regionális változáson ment keresztül. A füstölt kolbászos változat különösen népszerű, mivel a kolbász gazdag és karakteres ízt ad a rizses ételhez, amelyet a csirke és a zöldségek egyensúlyoznak ki. A jambalaya egy tökéletes egytálétel, amely a családi étkezéseken és baráti összejöveteleken is jól megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt kolbász
300 g Csirke (például csirkemell)
250 g Rizs
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld kaliforniai paprika
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
50 g Sajt (opcionális)
1 tk. Paprikapor
1 tk. Kakukkfű
0.5 tk. Chili por
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt kolbászt vágjuk fel kisebb darabokra, a csirkét pedig kockázzuk fel.

    A füstölt kolbász gazdag ízt ad a jambalaya-nak, és a csirke kockák jól beleillenek a fűszeres alapba.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben vagy fazékban olajon pirítjuk, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagyma lassú pirítása édesebb ízt ad, így érdemes türelmesen várni, hogy teljesen megpuhuljon.

    3

    Adjuk hozzá a felkockázott kolbászt és csirkét, és pirítsuk őket 5-7 percig, amíg a húsok minden oldala szép aranybarna lesz.

    A kolbász íze az egész ételt áthatja, tehát pirítás közben érdemes figyelni, hogy ne égjen meg.

    4

    A felkockázott paradicsomokat és a fűszereket (paprikapor, kakukkfű, chili por) adjuk hozzá a serpenyőhöz, majd jól keverjük össze.

    A paradicsom ad egy kis savanykás ízt, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a kolbász zsírosabb ízét.

    5

    A rizst és a vizet is adjuk hozzá, és jól keverjük össze. Főzzük alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs akkor kész, ha a víz teljesen elpárolgott, és a szemek puhák, de még nem esnek szét.

    6

    Ha szükséges, sóval és borssal ízesítsük, és tálaljuk forrón. A tetejére reszelhetünk egy kis sajtot, ha szeretnénk.

    A sajt hozzáadása gazdagabbá teszi az ételt, de a jambalaya önállóan is ínycsiklandó.