Jerk csirke rizs és bab körettel, tálalva friss lime-mal

Jerk csirke rizs és bab körettel

A Jerk csirke egy klasszikus jamaikai étel, amelyet gazdag fűszerek és ízek jellemeznek. A ‘Jerk’ fűszerkeverék jellegzetes ízesítése a csirkecombokat különlegesé teszi, míg a rizs és bab köret egy tápláló és ízletes kiegészítője az ételnek. A lime és koriander frissítő hatása kiemeli a fűszeres csirke ízét, így ez az étel igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
200 g Rizs
200 g Vörös bab
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Jerk fűszerkeverék
1 db Habanero chili
1 db Friss lime
2 evőkanál Friss koriander
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Dörzsöld be őket a jerk fűszerkeverékkel, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jobban átjárják a húst.

    Ha időd engedi, a csirkecombokat egy éjszakán át a hűtőben marináld, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    2

    A rizst öblítsd le hideg vízzel, majd főzd meg egy csipet sóval. A rizst 15-20 percig főzd, amíg megpuhul.

    A rizst a legjobb fedő alatt főzni, hogy megőrizze a gőzt és egyenletesen puhuljon.

    3

    A babot öblítsd le, és egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pirítsd 1-2 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a babot, majd öntsd fel egy kevés vízzel és főzd 10-15 percig, amíg megpuhul.

    Ha a bab nem elég puha, adj hozzá még egy kis vizet és főzd tovább, amíg megpuhul.

    5

    A csirkecombokat közepes lángon süsd meg egy serpenyőben 7-8 percig mindkét oldalukon, majd tedd át őket egy előmelegített sütőbe 180°C-ra 15-20 percre, hogy teljesen átsüljenek.

    A csirke akkor jó, ha a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.

    6

    A kész csirkét locsold meg friss lime levével és díszítsd friss korianderrel.

    A lime friss savanykás íze jól ellensúlyozza a fűszeres csirkecombokat.

    7

    Tálald a rizst és babot a sült csirkecombokkal, és kínálj mellé lime szeleteket.

    A lime és koriander frissessége tökéletes kiegészítője a gazdag ízű jerk csirkének.