A zöldségeket (cukkinik, padlizsán, paprika) hámozd meg, majd vágd őket egyforma méretű darabokra.
Próbáld a zöldségeket egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.
A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd.
A fokhagyma vágása után rögtön használhatod, hogy ne veszítsen aromájából.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, jerk fűszerkeveréket, sót, borsot, és a felaprított fokhagymát. Keverd jól össze.
Ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá egy kis friss chili paprikát is a fűszerkeverékhez.
A zöldségeket öntsd bele a fűszeres keverékbe, és jól forgasd össze, hogy a fűszerek mindenhol jól eloszoljanak.
A zöldségeket ne hagyd állni túl sokáig a pácban, mivel a fűszerek erőteljesek, és hamar átjárják őket.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a fűszeres zöldségeket közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg minden zöldség meg nem pirul és megpuhul (kb. 10-12 perc).
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert így a zöldségek nem sülnek, hanem gőzölgnek, így nem érik el a kívánt ropogós hatást.
Tálald a kész zöldségeket friss korianderrel megszórva.
A koriander friss íze és zöld színe tökéletesen illik a fűszeres, grillezett zöldségekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.