Jerk zöldségek friss korianderrel tálalva

Jerk zöldségek

A Jerk zöldségek a karibi konyha egyik jellegzetes ételének, a jerk fűszeres ízvilágának egy ínycsiklandó változata. A jerk fűszerek kombinációja, amely szegfűborsot, fahéjat és csípős chili paprikát tartalmaz, különleges ízt ad a zöldségeknek. Az étel rendkívül frissítő, és tökéletes választás egy könnyű, de fűszeres köretként, amely jól passzol a húsos ételek mellé, de önálló ételként is élvezetes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
1 db Padlizsán
2 db Paprika
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Jerk fűszerkeverék
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (cukkinik, padlizsán, paprika) hámozd meg, majd vágd őket egyforma méretű darabokra.

    Próbáld a zöldségeket egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd.

    A fokhagyma vágása után rögtön használhatod, hogy ne veszítsen aromájából.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, jerk fűszerkeveréket, sót, borsot, és a felaprított fokhagymát. Keverd jól össze.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá egy kis friss chili paprikát is a fűszerkeverékhez.

    4

    A zöldségeket öntsd bele a fűszeres keverékbe, és jól forgasd össze, hogy a fűszerek mindenhol jól eloszoljanak.

    A zöldségeket ne hagyd állni túl sokáig a pácban, mivel a fűszerek erőteljesek, és hamar átjárják őket.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a fűszeres zöldségeket közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg minden zöldség meg nem pirul és megpuhul (kb. 10-12 perc).

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert így a zöldségek nem sülnek, hanem gőzölgnek, így nem érik el a kívánt ropogós hatást.

    6

    Tálald a kész zöldségeket friss korianderrel megszórva.

    A koriander friss íze és zöld színe tökéletesen illik a fűszeres, grillezett zöldségekhez.