Jhalmuri csicseriborsóval, friss korianderrel tálalva

Jhalmuri csicseriborsóval

A jhalmuri egy híres bengáli street food étel, amelyet puffasztott rizsből készítenek, és különböző friss zöldségekkel, valamint fűszerekkel ízesítenek. A csicseriborsó hozzáadása egy újabb réteget ad a fogásnak, amely gazdag fehérjében és ízletesen kiegészíti a fűszereket. Ez az étel kiváló snack vagy köret, és gyorsan elkészíthető bármilyen alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Puffed rice (puffed rice for jhalmuri)
200 g Főtt csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld chili
1 csokor Koriander
1 csipet
1 tk. Cumin por
1 ek. Könnyű pici olaj
1 tk. Chaat masala
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csicseriborsót öblítsd le és tedd egy nagy tálba.

    A csicseriborsó tápanyagokban gazdag és remek kiegészítője a jhalmurinak.

    2

    A vöröshagymát apróra vágd, és add hozzá a csicseriborsóhoz.

    A hagyma frissességet ad, próbáld meg frissen vágni, hogy a ropogós textúráját megőrizze.

    3

    A zöld chilit apróra vágd és add hozzá a tálhoz.

    A chili a fűszeresség alapja. Ha nem szereted a túl erőset, csökkentsd az adagját.

    4

    Add hozzá a puffasztott rizst és jól keverd össze az összes hozzávalót.

    A puffasztott rizs adja meg a jhalmuri ropogós textúráját, ami elengedhetetlen a tökéletes élvezethez.

    5

    Szórd rá a cumin port, chaat masalát és a sót. Keverd alaposan.

    A chaat masala a jhalmuri jellegzetes ízét adja, és emeli az étel frissességét.

    6

    Facsard rá a lime levét, és add hozzá a friss koriandert.

    A lime frissességet és savanykásságot ad, ami kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket.

    7

    Keverd jól össze, és azonnal tálald.

    A jhalmuri frissen a legfinomabb, és kiváló snackként vagy étkezéshez is tálalható.