Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A só kiemeli a többi hozzávaló ízét. Fontos, hogy a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A fokozatos hozzáadás és a folyamatos keverés segít elkerülni a csomók kialakulását. Használhatsz habverőt a simább tészta érdekében.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés lehetővé teszi, hogy a liszt felszívja a folyadékot, így a palacsinta lágyabb és könnyebb lesz.
Egy serpenyőt kenj ki kevés vajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A vaj gazdagabb ízt ad a palacsintának, de könnyen megéghet. Figyelj rá, hogy ne legyen túl forró a serpenyő.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg, és az alja aranybarna.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újravajazva a serpenyőt.
Ha a serpenyő száraz, vagy a palacsinta ragad, adj hozzá még egy kevés vajat.
A bacon szeleteket egy száraz serpenyőben süsd ropogósra közepes lángon 4-5 perc alatt, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Ne süsd túl a bacont, mert keserű lesz. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsírt, így a bacon ropogósabb marad.
A kész palacsintákat halmozd egymásra, helyezz rájuk vajat és ropogós bacont.
A palacsinták egymásra halmozása segít melegen tartani őket, amíg a többiek elkészülnek.
Öntsd le bőségesen juharsziruppal, majd azonnal tálald.
A juharszirup édes és sós kombinációja tökéletesen kiegészíti a baconös palacsintát. Használj valódi juharszirupot a legjobb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.