Juhtúrós sztrapacska tejföllel és pirított szalonnával tálalva.

Juhtúrós sztrapacska

A Juhtúrós sztrapacska egy hagyományos szlovák étel, amelyet gyakran készítenek a közép-európai konyhákban. Az étel alapja a krumplis nokedli, amit juhtúróval és pirított szalonnával tálalnak. Az ínycsiklandó, sós túró és a szalonna gazdag, karakteres íze jól kiegészíti a puha nokedlit, így egy laktató, finom ételt eredményez. A sztrapacska igazi comfort food, amit télen különösen szívesen fogyasztanak.

A juhtúrós sztrapacska egy egyszerű, de nagyon finom étel, amely különleges ízvilágával hódít. Az ételt hagyományosan egy tálban, egyszerűen tálalják, így igazi házias étkezésnek számít. Ez az étel tökéletes választás, ha valami laktató, de ínycsiklandó ételt keresünk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
600 g Krumpli
200 g Liszt
1 db Tojás
200 g Juhtúró
150 g Szalonna
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 liter Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a liszttel, a tojással és a sóval.

    A krumplit finomra reszeljük, hogy a tészta ne legyen darabos. Ha a krumpli nagyon leveses, nyomkodjuk ki egy kicsit.

    2

    Egy nagy lábosban vizet forralunk, és nokedliszaggató segítségével a tésztát a forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

    A vizet alaposan sózzuk meg. Ha nincs nokedliszaggatónk, egy deszkáról késsel is szaggathatjuk a tésztát.

    3

    Amikor a sztrapacskák feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük.

    A sztrapacskát ne főzzük túl, mert akkor szétesik.

    4

    A szalonnát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

    A szalonnát közepes lángon pirítsuk, hogy ne égjen meg.

    5

    Hozzáadjuk a főtt sztrapacskát, és jól összeforgatjuk a szalonnával.

    Ügyelj, hogy a sztrapacska ne törjön össze forgatás közben. Használj ehhez egy lapos fakanalat, és óvatosan emeld át a tésztát.

    6

    A juhtúrót a sztrapacskához keverjük, borssal ízesítjük, majd forrón tálaljuk.

    A juhtúrót villával törjük össze, mielőtt a sztrapacskához keverjük. Ízlés szerint tejföllel is meglocsolhatjuk.