Jungguk naengmyeon, koreai hideg tészta marhahússal és zöldségekkel

Jungguk naengmyeon

A Jungguk naengmyeon egy klasszikus koreai étel, amelyet a forró nyári napokon tálalnak, hogy frissítő és ínycsiklandó élményt biztosítson. A hideg tészta és a gazdag marhahúsos alaplé kombinációja tökéletes harmóniát alkot, míg a friss zöldségek és a tojás gazdagítják az étel ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Naengmyeon tészta
400 g Marhahús (például oldalas)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 csipet Sóból és cukorból készített levél
1 tk. Koreai csili paszta
2 db Főtt tojás
1 db Friss uborka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst főzd meg a fokhagymával, gyömbérrel és hagymával, amíg puha nem lesz.

    A hús főzésénél ügyelj arra, hogy a hús ne száradjon ki, és a főzés közben a fűszerek ízei teljesen átjárják.

    2

    A húslevet szűrd le, majd add hozzá a szójaszószt, szezámmagolajat és koreai csili pasztát.

    Ez a fűszeres alaplé adja az étel gazdag ízét.

    3

    A naengmyeon tésztát főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd hűtsd le hideg vízben.

    A naengmyeon tészta jellemzője, hogy hidegen tálalják, így a leöblítés segít, hogy a tészta ne ragadjon össze.

    4

    A főtt tojásokat vágd félbe, az uborkát pedig szeleteld fel vékonyra.

    A friss uborka frissességet és ropogósságot ad az ételnek, míg a tojás gazdag ízt biztosít.

    5

    A tálat rétegezd a tésztával, a húslevessel és a friss uborkával.

    A tálalásnál ügyelj arra, hogy minden hozzávaló jól elrendezve legyen, hogy minden falat tartalmazza az ízeket.

    6

    A tálalás előtt szórd meg a szezámmaggal, és a tetejére tedd a tojást.

    A szezámmag finom ízt ad az ételnek és díszíti a tálalást.