Kabsa garnélával, fűszeres étel rizs és garnéla

Kabsa garnélával

A Kabsa egy hagyományos közép-keleti étel, amely gyakran készül rizsből és húsból, de garnélával is elterjedt. A fűszerek és az ízek gazdag harmóniája jellemzi, és az étel alapja gyakran a paradicsom, a kömény és a fahéj. Eredetileg Szaúd-Arábiából származik, de az idők folyamán az egész arab világban elterjedt. A garnéla hozzáadása egy különleges ízt és gazdag textúrát ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnéla
200 g Basmati rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 ek. Curry por
1 tk. Kömény
1 rúd Fahéj
1 tk. Szárított narancshéj
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg, és a héját vedd le. Hagyd félre.

    A friss garnéla íze az étel alapját adja, de ha fagyasztott garnélát használsz, győződj meg róla, hogy jól felolvasztod és lecsöpögteted.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat kockázd fel.

    A hagymát piríthatod előtte egy kis olajon, hogy édesebb, gazdagabb ízt kapjon.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, curry port, köményt, fahéjat és szárított narancshéjat. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a fűszerek jól összesimulnak.

    A fahéj és a narancshéj különleges aromát ad a kabsa ételnek, így ne hagyd el őket.

    5

    Öntsd rá a rizst a serpenyőbe, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy a rizst 2-3 cm víz borítsa.

    A basmati rizs kiválóan passzol a kabsa ételhez, mivel könnyed és illatos lesz tőle a végeredmény.

    6

    Főzd a rizst, amíg a víz el nem párolog, és a rizs megpuhul, kb. 15-20 percig.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a rizs ne égjen le, és teljesen megpuhuljon.

    7

    Amikor a rizs majdnem kész, tedd bele a garnélát, és főzd további 5 percig, amíg a garnéla megpuhul és megpirul.

    A garnélát nem szabad túl sokáig főzni, mert akkor gumiszerűvé válhat.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiválóan kiegészíti az ételt, így érdemes bőven tenni belőle.