Kachori csicseriborsóval, indiai étel ropogós tésztában csicseriborsós töltelékkel

Kachori csicseriborsóval

A kachori egy népszerű indiai étel, amelyet gyakran előételként fogyasztanak. Az étel különlegessége a fűszeres csicseriborsós töltelék, amelyet ropogós tésztában rejtünk el. A kachori története hosszú múltra tekint vissza az indiai konyhában, és sokféle változata létezik, de az alapja mindig ugyanaz: egy gazdag, ínycsiklandó falat, amely minden falatjában egy-egy ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Kachori tészta
200 g Főtt csicseriborsó
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 csokor Cilantro (koriander)
1 tk. Pirospaprika
4 db Curry levél
1 tk. Kömény mag
1 tk. Mustármag
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót tedd egy tálba, és egy villával törd össze. Adj hozzá a finomra vágott fokhagymát, gyömbért, koriandert, pirospaprikát, curry levelet, köményt és mustármagot.

    A csicseriborsót ne törd túl simára, hagyj egy kis textúrát, hogy a töltelék ne legyen túl lágy.

    2

    Az összes hozzávalót jól keverd össze, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A fűszerek arányát a saját ízlésed szerint módosíthatod, hogy erősebb ízeket kapj.

    3

    A kachori tésztát vizes kézzel vedd, és egy-egy kanál tölteléket helyezz a közepére. Hajtsd félbe a tésztát, és szorosan nyomd össze a széleket.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés közben.

    4

    Az elkészített kachorikat forró olajban süsd meg aranybarnára, amíg ropogósak és átsültek.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítása kulcsfontosságú, hogy a kachori kívül ropogós, belül pedig tökéletesen átsült legyen.

    5

    Miután elkészültek, tálald őket friss korianderrel és egy kis joghurttal vagy menta chutney-val.

    A friss koriander és a joghurt segít enyhíteni a kachori fűszerességét, így tökéletes kiegészítője lesz az ételnek.