Kachori hagymás töltelékkel, egy ropogós indiai étel

Kachori Hagymás Töltelékkel

A kachori egy hagyományos indiai étel, amit főként utcai árusok kínálnak. A hagyományos változata lencsével vagy fűszeres zöldségekkel készül, de mi most egy új változatot hoztunk, ahol a hagyma és a fűszerek dominálnak. A kachori ropogós tésztájával és ínycsiklandó töltelékkel mindig sikeres választás egy indiai étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
120 ml Meleg víz
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Kömény
2 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 csokor Koriander
8 levél Curry levél
1 tk. Őrölt gyömbér
1 csipet Sót
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy tálban összekeverjük a köménnyel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a meleg vizet és a szezámolajat, majd jól összegyúrjuk a tésztát.

    A tésztát ne gyúrd túl, hogy ne legyen kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A tésztát letakarva pihentetjük 15-20 percig, hogy lazuljon a glutén és könnyebben dolgozhassunk vele.

    Pihenés után a tészta könnyebben formálható lesz.

    3

    Míg a tészta pihen, a hagymát finomra vágjuk. A zöld chilit és a koriandert is apróra daraboljuk.

    A hagymát érdemes kicsit sózni, hogy levet eresszen, így jobban összeérnek az ízek.

    4

    Egy serpenyőben, közepes lángon, olajon megpároljuk a hagymát, amíg üvegesedni kezd. Ezután hozzáadjuk a zöld chilit, koriandert, curry levelet és az őrölt gyömbért. Kevergetve pirítjuk további 2-3 percig.

    A curry levél friss ízt ad a tölteléknek, ne hagyd ki belőle.

    5

    Miután a hagyma megpárolódott, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.

    Ne hagyd, hogy a hagyma túlságosan megpiruljon, mert keserű ízt adhat.

    6

    A tésztát kis golyókká formáljuk, majd minden golyót lapítsunk ki. A közepébe egy kanál hagymás tölteléket teszünk, majd óvatosan összegöngyöljük és lezárjuk.

    A tésztát ne töltsd túl, mert nehéz lesz lezárni és kifolyhat belőle a töltelék.

    7

    A kachorit bő forró olajban süssük aranybarnára, kb. 4-5 perc alatt, amíg a tészta ropogós lesz.

    A kachori sütése közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert akkor megéghet a külső réteg anélkül, hogy a belseje átsülne.

    8

    Tálalás előtt itassuk le a felesleges olajat papírtörlővel, majd forrón kínáljuk.

    Tálalhatod chutney-val vagy joghurttal, hogy fokozd az ízélményt.