A marhahúst vágd kisebb kockákra, majd egy nagy lábasban hevíts olajat, és pirítsd meg a húst minden oldalán.
A hús pirítása segít abban, hogy megőrizzük a hús ízét és textúráját, így lesz még ínycsiklandóbb.
A hagymát és a fokhagymát vágd finomra, majd add hozzá a húsos lábashoz. Pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagyma és hagyma pirítása különleges ízt ad a húsnak, figyelj arra, hogy ne égjenek meg.
A sárgarépát és a zellert vágd kisebb darabokra, és add hozzá a lábashoz.
A zöldségek nemcsak ízesítik az ételt, hanem segítenek a gazdag, sűrű szósz kialakításában.
Add hozzá a babérlevelet, kuminszot, sót, borsot és öntsd rá a vizet. Keverd össze alaposan.
A babérlevél az étel ízének gazdagításáért felelős, de ne hagyd túl sokáig a lábasban, mert túl erős ízt adhat.
Fedd le a lábast, és lassú tűzön főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
A lassú főzés során az ízek jobban összeérnek, és a hús omlósan puhává válik.
A kész kalopot tálald frissen, és szórj rá egy kis friss petrezselymet, ha szeretnéd.
A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a gazdag hússal készült ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.