Kalops babérlevéllel, marhahússal és zöldségekkel egy fehér tányéron

Kalops babérlevéllel

A kalops a magyar konyha egyik hagyományos ételének számít, amely gazdag, ízes szószban főtt marhahúsból készül. A története évszázadokra nyúlik vissza, és számos családnak ez az étel a vasárnapi ebédek egyik alapétele. A kalops készítéséhez a hús mellett fontos a fűszerek, mint a babérlevél és kuminsz hozzáadása, melyek különleges ízeket adnak az ételnek. A hús lassú főzése során az ízek összeérnek, és a hús omlósra fő. A kalops egy kiadós, ízletes étel, amelyet zöldségekkel gazdagítanak, és tökéletes választás egy családi ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
2 db Babérlevél
1 tk. Kuminsz
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, majd egy nagy lábasban hevíts olajat, és pirítsd meg a húst minden oldalán.

    A hús pirítása segít abban, hogy megőrizzük a hús ízét és textúráját, így lesz még ínycsiklandóbb.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágd finomra, majd add hozzá a húsos lábashoz. Pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagyma és hagyma pirítása különleges ízt ad a húsnak, figyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    3

    A sárgarépát és a zellert vágd kisebb darabokra, és add hozzá a lábashoz.

    A zöldségek nemcsak ízesítik az ételt, hanem segítenek a gazdag, sűrű szósz kialakításában.

    4

    Add hozzá a babérlevelet, kuminszot, sót, borsot és öntsd rá a vizet. Keverd össze alaposan.

    A babérlevél az étel ízének gazdagításáért felelős, de ne hagyd túl sokáig a lábasban, mert túl erős ízt adhat.

    5

    Fedd le a lábast, és lassú tűzön főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A lassú főzés során az ízek jobban összeérnek, és a hús omlósan puhává válik.

    6

    A kész kalopot tálald frissen, és szórj rá egy kis friss petrezselymet, ha szeretnéd.

    A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a gazdag hússal készült ételt.