A marhahúst vágd kisebb kockákra, és egy nagyobb lábasban, olívaolajon pirítsd meg minden oldalát, hogy szép barna színt kapjon.
A hús pirítása előtt ügyelj arra, hogy a lábas elég forró legyen, így a hús nem fog csak főni, hanem igazán karamellizálódik.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és add hozzá a hús mellé, majd pirítsd tovább 2-3 percig, hogy kioldódjanak az ízek.
Ha a hagyma gyorsan megégne, adj hozzá egy kevés vizet, hogy puhábban piruljon.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd karikákra, és add a húshoz a fokhagymás-hagymás keverékkel együtt.
A répa nemcsak szép színt ad, hanem édes ízével kellemesen kiegészíti a hús ízét is.
Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd egy-két percig forrni, hogy az alkohol elpárologjon.
A bor segít az ízek intenzifikálásában, de ügyelj rá, hogy a bor minősége befolyásolja az étel végső ízét.
Öntsd rá a vizet, sózd, borsozd, és tedd bele a kakukkfüvet, majd takard le, és párold a húst és zöldségeket 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.
A párolás során figyelj arra, hogy ne hagyd teljesen elfőni a folyadékot, szükség esetén adj hozzá még vizet.
A kész kalopsot tálald forrón, friss kenyérrel vagy főtt rizzsel.
A kalopsot még finomabbá teheted egy kevés friss petrezselyemmel a tetején, hogy friss, zöld ízt adjon neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.