Karahi csirke, gazdag fűszerekben és joghurtban, friss korianderrel tálalva

Karahi csirkével

A Karahi csirke egy klasszikus indiai étel, amelyet hagyományosan egy vastag falú serpenyőben (karahi) készítenek. Az étel gazdag fűszerekben, mint a kurkuma, piros chili és kömény, valamint krémes joghurtban, ami kiemeli a csirke ízét. A Karahi csirke az indiai konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb étke, amely a fűszeres és friss korianderrel díszítve igazán különleges élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke
1 db Vöröshagyma
5 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
3 db Zöld chili
100 g Joghurt
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk. Piros chili por
1 csipet Szerecsendió
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst kockázd fel, hogy gyorsan átsüljön. A vöröshagymát apróra vágd.

    A csirkehúst érdemes kicsi kockákra vágni, hogy egyenletesen süljön.

    2

    A fokhagymát, gyömbért és zöld chiliket apróra vágd.

    A friss gyömbér íze egyedülállóan frissít, ezért fontos, hogy friss legyen.

    3

    Egy nagy serpenyőben (karahi) melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    Alacsony lángon pirítsd, hogy a hagyma és fokhagyma ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a csirkehúst a serpenyőhöz, és süsd 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirke gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát.

    5

    Szórd meg a kurkumával, köménnyel, piros chili porral és szerecsendióval.

    A fűszereket jól keverd el, hogy egyenletesen bevonják a csirkét.

    6

    Add hozzá a joghurtot, és alaposan keverd össze. Hagyd párolódni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A joghurt segít puhítani a csirkét, miközben gazdag szószt ad a karahihoz.

    7

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd.

    A koriander frissessége és zöld színe kiemeli a szósz gazdagságát.