Kare-Kare marhafarokkal, gazdag földimogyorós szószban tálalva

Kare-Kare hagyományos marhafarokkal

A kare-kare egy hagyományos filipinó étel, amely a gazdag pörkölt ízeket és a földimogyoróvaj selymes állagát ötvözi. Eredetileg marhafarokból és zöldségekből készült, amit kókusztejjel és földimogyoróvajjal főztek meg. Ez az étel egy igazi filipinó klasszikus, amely mélyebb ízekkel és gazdag állaggal rendelkezik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 kg Marhafarok
2 l Víz
1 db Hagyma
5 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szárított anáhs
1 tk. Sót
0.5 tk. Bors
3 ek. Peanut butter (földimogyoróvaj)
200 ml Kókusztej
200 g Zöldbab
150 g Tofu
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhafarok darabokat egy nagy fazékban öntsd fel vízzel, és forrald fel. Amikor elkezd habosodni, vedd le a habot, és csökkentsd a hőt, hogy a hús lassan puhulhasson.

    A marhafarok alapos főzése fontos, hogy a hús igazán omlós legyen. Használj nagy fazekat, hogy kényelmesen elférjen benne.

    2

    A fokhagymát és hagymát vágd apróra, majd add hozzá a főzővízhez. Fűszerezd sóval, borssal és szárított anásszal, majd főzd további 1-2 órán át alacsony lángon.

    A szárított anáhs kiemeli a kare-kare jellegzetes ízét, így ne hagyd ki belőle.

    3

    Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add hozzá a földimogyoróvajat, és keverd jól össze, hogy feloldódjon a levesben.

    A mogyoróvaj gazdagítja az étel ízét, és krémes állagot ad a szósznak.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd át alaposan. Főzd tovább, hogy a szósz besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.

    A kókusztej hozzáadása remek krémességet ad, és finom lágy ízt ad a levesnek.

    5

    A zöldbabokat és a tofut vágd fel apróra, és tedd a levesbe. Főzd őket a levesben további 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldbab friss, ropogós textúrát ad, míg a tofu egy krémesebb hatást ad a leveshez.

    6

    A kare-kare-t tálald forrón, friss korianderrel megszórva, és egy kis rizs kíséretében.

    A rizs tökéletes kísérője a kare-kare-nak, mivel felszívja a gazdag, mogyorós szószt.