Kare-Kare kecskehússal tálalva, mogyoróvajjal és padlizsánnal

Kare-Kare kecskehússal

A Kare-Kare egy tradicionális filippínó étel, amelyet gyakran különféle húsokkal és zöldségekkel készítenek. A kecskehús egy különleges és gazdag választás, amely jól illik a mogyoróvaj és a padlizsán kombinációjához. A recept szoros kapcsolatban áll a filippínó kultúrával, és számos családi összejövetelen tálalják. A Kare-Kare az egyik legismertebb és legkedveltebb étel a filippínó konyhában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Kecskehús
2 db Padlizsán
1 db Piperi
200 g Bab
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olaj
3 ek. Mogyoróvaj
200 ml Halpároló levest
300 g Rizs
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst vágd kisebb darabokra. A padlizsánokat vágd karikákra, és a piperit is vágd fel.

    A hús megfelelő feldolgozása biztosítja, hogy gyorsan és egyenletesen főjön.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és adj hozzá apróra vágott fokhagymát és hagymát. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a kecskehúst a serpenyőhöz, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna kérget kap.

    A hús akkor lesz a legfinomabb, ha pirítod, hogy a külső réteg ínycsiklandó ropogós legyen.

    4

    Tedd bele a babot és a padlizsán karikákat, majd öntsd hozzá a halpároló levest, és főzd 10-15 percig, amíg a padlizsán megpuhul.

    Ha a leves túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    5

    Add hozzá a mogyoróvajat, és keverd el jól, hogy sűrű, gazdag szószt kapj.

    A mogyoróvaj krémes textúrát ad az ételnek, és gazdag ízt biztosít.

    6

    Főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, és az étel teljesen megpuhuljon.

    Az ételt érdemes lassan főzni, hogy a hús teljesen átsüljön és az ízek intenzívebbek legyenek.

    7

    Tálalás előtt főzd meg a rizst, és tálald a Kare-Kare-t a friss főtt rizzsel.

    A rizs segít kiegyensúlyozni a gazdag, mogyorós ízt és tökéletes alapot ad a húsnak és zöldségeknek.