A marhahúst daraboljuk fel kisebb kockákra. Egy nagy lábasban forrósítsunk olajat, majd pirítsuk meg a húst minden oldalról, hogy szép barna kérget kapjon.
A hús pirítása segít abban, hogy jobban megőrizze az ízeket és finomabb lesz a végeredmény.
Adjunk hozzá apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és pároljuk őket a hússal együtt, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
A fokhagyma és a hagyma keverése serkenti az ízeket, így a hús még ízletesebb lesz.
Töltsük fel a lábast vízzel, hogy ellepje a húst. Főzzük lassú tűzön 1-1.5 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
A hosszú főzési idő alatt a hús és a fűszerek összeérnek, így gazdag ízű lesz a leves.
Közben a padlizsánokat vágjuk fel karikákra, és egy serpenyőben, kevés olajon süssük meg őket, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
A padlizsán sütésekor ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, hogy minden darab szépen megpiruljon.
A bambuszrügyet és a zöldbabot is készítsük elő: a bambuszrügyet vágjuk csíkokra, a zöldbabot pedig daraboljuk fel kisebb darabokra.
A zöldségeket akkor adjuk hozzá, amikor a hús már megpuhult, hogy ne főjenek túl.
Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a padlizsánt, bambuszrügyet és zöldbabot, majd főzzük őket együtt 10-15 percig.
A zöldségeknek még egy kis roppanóságot kell megőrizniük, így ne főzzük őket túl sokáig.
A tamarind pasztát és a földimogyoró vajat is keverjük hozzá, majd alaposan keverjük össze, hogy a szósz sima és krémes legyen.
A tamarind paszta ad egy enyhén savanykás ízt, ami tökéletesen illik a húsos és földimogyoróval gazdagított leveshez.
A túrót keverjük össze egy kevés vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a túrókrémet, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.