Kare-Kare túrós, gazdag húsos és földimogyorós szósszal, padlizsánnal és zöldségekkel

Kare-Kare túrós

A Kare-Kare egy klasszikus filipino étel, amelyet többféle húsból, zöldségekből és földimogyoróval készült szósszal készítenek. Az étel hagyományosan egy ünnepi étkezés részét képezi, és gazdag ízvilágával az egyik legnépszerűbb filipino ételnek számít. A túrós változat egy friss és gazdag ízt ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a hússal és földimogyoróval készült szószt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 2 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lapocka vagy lábszár)
3 ek. Földimogyoró vaj
200 g Túró
100 g Bambuszrügy
150 g Zöldbab
2 db Padlizsán
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Tamarind paszta
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst daraboljuk fel kisebb kockákra. Egy nagy lábasban forrósítsunk olajat, majd pirítsuk meg a húst minden oldalról, hogy szép barna kérget kapjon.

    A hús pirítása segít abban, hogy jobban megőrizze az ízeket és finomabb lesz a végeredmény.

    2

    Adjunk hozzá apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és pároljuk őket a hússal együtt, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    A fokhagyma és a hagyma keverése serkenti az ízeket, így a hús még ízletesebb lesz.

    3

    Töltsük fel a lábast vízzel, hogy ellepje a húst. Főzzük lassú tűzön 1-1.5 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hosszú főzési idő alatt a hús és a fűszerek összeérnek, így gazdag ízű lesz a leves.

    4

    Közben a padlizsánokat vágjuk fel karikákra, és egy serpenyőben, kevés olajon süssük meg őket, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    A padlizsán sütésekor ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, hogy minden darab szépen megpiruljon.

    5

    A bambuszrügyet és a zöldbabot is készítsük elő: a bambuszrügyet vágjuk csíkokra, a zöldbabot pedig daraboljuk fel kisebb darabokra.

    A zöldségeket akkor adjuk hozzá, amikor a hús már megpuhult, hogy ne főjenek túl.

    6

    Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a padlizsánt, bambuszrügyet és zöldbabot, majd főzzük őket együtt 10-15 percig.

    A zöldségeknek még egy kis roppanóságot kell megőrizniük, így ne főzzük őket túl sokáig.

    7

    A tamarind pasztát és a földimogyoró vajat is keverjük hozzá, majd alaposan keverjük össze, hogy a szósz sima és krémes legyen.

    A tamarind paszta ad egy enyhén savanykás ízt, ami tökéletesen illik a húsos és földimogyoróval gazdagított leveshez.

    8

    A túrót keverjük össze egy kevés vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a túrókrémet, és frissen őrölt borssal ízesítjük.