Karjalanpiirakka zöldséges töltelékkel, frissen készítve

Karjalanpiirakka zöldséges töltelékkel

A Karjalanpiirakka egy hagyományos finn étel, amelyet általában rizses vagy zöldséges töltelékkel készítenek. A tészta puha, mégis ropogós, és tökéletesen kiegészíti a zöldségeket. Ez az étel Finnországban egy népszerű választás, amelyet reggelire, ebédre vagy vacsorára is fogyasztanak. Az egyszerűségében rejlik a szépsége, miközben a zöldséges töltelék tápláló és finom.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 g Rizsliszt
200 ml Víz
1 tk.
300 g Zöldségek (répa, brokkoli, zöldborsó)
2 ek. Vaj
1 db Hagyma
100 ml Tej
0.5 tk. Fekete bors
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (répa, brokkoli, zöldborsó) főzd meg sós vízben 10-15 percig, majd szűrd le őket.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék friss színüket és tápanyagaikat.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben vajon pirítsd meg, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A hagymát és fokhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjenek meg, és kiadják az ízüket.

    3

    A főtt zöldségeket add hozzá a pirított hagymához, majd öntsd hozzá a tejet. Sózd, borsozd, és keverd össze.

    Ha a töltelék túl száraz, adhatsz hozzá még egy kis tejet, hogy krémesebb legyen.

    4

    A tésztát készítsd el: A búzalisztet és rizslisztet keverd össze, adj hozzá vizet és sót. Gyúrd sima tésztává.

    Ha a tészta túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen.

    5

    A tésztát nyújtsd ki egyenletesre, majd vágj belőle kisebb téglalapokat.

    A tészta legyen elég vékony, hogy sütés közben jól átsüljön, de ne legyen túl vastag.

    6

    Minden tésztadarabra tegyél egy evőkanál zöldséges tölteléket, és hajtsd össze a tésztát, hogy kis batyukat kapj.

    A széleket jól nyomkodd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    7

    A kis batyukat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A tésztát alaposan pirítsd meg, hogy ropogós legyen, és a töltelék jól összesüljön.

    8

    Tálald frissen, melegen, vagy hidegen.

    A Karjalanpiirakka finom frissen, de másnap is remekül fogyasztható.