A zöldségeket (répa, brokkoli, zöldborsó) főzd meg sós vízben 10-15 percig, majd szűrd le őket.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék friss színüket és tápanyagaikat.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben vajon pirítsd meg, amíg aranybarnára nem sülnek.
A hagymát és fokhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjenek meg, és kiadják az ízüket.
A főtt zöldségeket add hozzá a pirított hagymához, majd öntsd hozzá a tejet. Sózd, borsozd, és keverd össze.
Ha a töltelék túl száraz, adhatsz hozzá még egy kis tejet, hogy krémesebb legyen.
A tésztát készítsd el: A búzalisztet és rizslisztet keverd össze, adj hozzá vizet és sót. Gyúrd sima tésztává.
Ha a tészta túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen.
A tésztát nyújtsd ki egyenletesre, majd vágj belőle kisebb téglalapokat.
A tészta legyen elég vékony, hogy sütés közben jól átsüljön, de ne legyen túl vastag.
Minden tésztadarabra tegyél egy evőkanál zöldséges tölteléket, és hajtsd össze a tésztát, hogy kis batyukat kapj.
A széleket jól nyomkodd le, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A kis batyukat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
A tésztát alaposan pirítsd meg, hogy ropogós legyen, és a töltelék jól összesüljön.
Tálald frissen, melegen, vagy hidegen.
A Karjalanpiirakka finom frissen, de másnap is remekül fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.