A tonhalat alaposan tisztítsd meg, és vágd szeletekre, körülbelül 2-3 cm vastagságúra.
Válassz friss tonhalat, hogy a tataki íze igazán kiemelkedjen.
A szójaszószt, mirint és reszelt gyömbért keverd össze egy kis tálban, hogy elkészítsd az alap szószt.
A mirin édes íze kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét, és különleges harmóniát ad az ételnek.
A tonhal szeleteket forró serpenyőben, egy kis olajjal, mindkét oldalán gyorsan pirítsd meg, mindössze 1-2 percig, hogy kívül ropogós, belül nyers maradjon.
Ne pirítsd túl a tonhalt, különben elveszíti finom, lágy textúráját.
Miután megsült, tedd félre a tonhalat, és hagyd egy kicsit pihenni, hogy a belső része lehűljön.
A pihenőidő alatt a tonhal még egy kicsit fő, ami segíti a textúra tökéletesedését.
A pihentetett tonhal szeleteket helyezd egy tányérra, és locsold meg az előre elkészített szójaszószos öntettel.
A szójaszósz nemcsak ízt ad, hanem segít a tonhal puhaságának megőrzésében is.
Szórj a tetejére szezámmagot, és egy csipet fekete borsot.
A szezámmag különleges ízt ad az ételnek, és ropogós textúrát biztosít.
A lime levét csavard rá a tonhalra, és tálald wasabival.
A lime friss íze tökéletesen kiegészíti a sós szójaszószt, a wasabi pedig pikánsan megbolondítja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.