Kávé fagylalt tálalva

Kávé fagylalt

A kávé fagylalt a kávérajongók egyik kedvenc édessége, amely ötvözi a jeges desszertek frissességét a kávé gazdag, aromás ízével. A kávé eredete az etiópiai hegyvidékekre vezethető vissza, ahol először fedezték fel élénkítő hatását. Az évszázadok során a kávé kultúrája világszerte elterjedt, és számtalan változatban élvezhetjük, beleértve a fagylaltokat is. A házi kávé fagylalt elkészítésének titka a megfelelő egyensúly a krémes textúra és az intenzív kávéíz között. Ha extra mélységet szeretnél adni az ízének, használhatsz frissen főzött eszpresszót instant kávé helyett. Ez a fagylalt tökéletes választás egy nyári délutánra, vagy akár egy desszertként egy kávéimádó vendég számára. Próbáld ki ezt az egyszerű és ízletes receptet, és élvezd a hűsítő kávés élményt!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
250 ml Tej
120 g Kristálycukor
2 ek. Instant kávé
4 db Tojássárgája
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet, az instant kávét és a cukrot. Közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A legjobb ízélmény érdekében használj jó minőségű instant kávét vagy akár frissen főzött, nagyon erős kávét.

    2

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgáját, majd folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy kis mennyiséget a meleg tejes keverékből, hogy a tojás ne csapódjon ki.

    Ez a temperálás nagyon fontos lépés! Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojáshoz, a tojás kicsapódik és rontja a fagylalt állagát.

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, és alacsony lángon folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát.

    Ne hagyd abba a keverést, különben a krém leéghet az aljára. A krém akkor jó, ha a kanál hátán egyenletesen bevonja és az ujjaddal húzott csík nem folyik össze azonnal.

    4

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot, majd hagyd teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.

    A vanília kivonatot mindig a végén add hozzá, hogy az íze ne vesszen el a hő hatására.

    5

    Öntsd a keveréket fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy zárható edénybe, és óránként keverd át a fagyasztás során.

    A fagylaltgép sokkal krémesebb állagot eredményez. Ha kézzel készíted, a rendszeres keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását.

    6

    Legalább 4-5 órán keresztül hagyd a fagyasztóban, hogy megfelelő állagú legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni.

    Ha túl kemény a fagylalt, hagyd hosszabb ideig szobahőmérsékleten, de ne olvadjon meg teljesen.