Kávés Tangyuan, rizslisztből készült gombócok kávéval és tejszínnel, friss citrommal és szezámmaggal.

Kávés Tangyuan

A Tangyuan egy hagyományos kínai édesség, amelyet rizslisztből készült gombócok alkotnak, és édes vagy sós töltelékkel töltik. A kávés változata különleges ízvilágot kínál, és a friss citrom, valamint a szezámmag hozzáadása új dimenziókat ad az ételnek. A Kávés Tangyuan tökéletes desszert vagy különleges finomság kávérajongóknak, akik egy igazán különleges édességet keresnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
100 ml Forró víz
100 ml Tökéletes kávé
50 g Cukor
50 g Szezámmag
150 g Csomós rizstészta
1 ek. Friss citromlé
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy tálba, és fokozatosan adj hozzá forró vizet, miközben folyamatosan kevered. Az állaga ne legyen túl ragadós, hanem lágy és formálható.

    Ha túl ragadósnak találod, adj hozzá egy kis extra rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    Formázz apró gombócokat a tésztából. Ügyelj arra, hogy egyforma méretűek legyenek, hogy egyenletesen főjenek.

    Használj enyhén nedves kézzel dolgozni, hogy ne ragadjon a tészta.

    3

    Forralj vizet egy nagy lábasban, és add hozzá a rizslisztből készült gombócokat. Főzd őket 5-7 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor készen vannak.

    4

    Közben készítsd el a kávét: Forrald fel a kávét egy kisebb edényben, majd add hozzá a cukrot, és keverd, amíg feloldódik.

    A kávé erőssége ízlés szerint módosítható, ha inkább lágyabb kávéra vágysz, hígítsd a kávét egy kevés vízzel.

    5

    Miután a gombócok elkészültek, öntsd a kávét egy tálba, majd helyezd bele a gombócokat.

    A kávé és a rizsgombócok ízének összeérkezése egy különleges élményt ad.

    6

    Adj hozzá egy kis friss citromlevet és egy kevés tejszínt a kávéhoz, hogy gazdagabb ízvilágot kapj.

    A citrom frissessége kiemeli a kávé ízét, míg a tejszín krémesebbé és lágyabbá teszi a levest.

    7

    Tálald a kávés tangyuant melegen, és szórd meg egy kis pirított szezámmaggal a tetejére.

    A szezámmag ad egy kis ropogósságot, és finom ízt ad az ételhez.