Kebab fokhagymával tálalva, friss pitával és citromlével

Kebab fokhagymával

A Kebab egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet szinte minden ország saját változatában készít. A fűszeres húsokat a tűzhelyen vagy a grillen készítik el, és egy tökéletesen friss pita kenyérrel tálalják. Az étel különleges ízét a fokhagyma és a friss fűszerek, mint a kömény és paprika adják. A kebabot gyakran savanyú citromlével locsolják meg, hogy még frissebb ízt kapjon. Egy igazán gazdag és ínycsiklandó étel, amely mindig népszerű a családi étkezéseken és baráti összejöveteleken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy bárány)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 csokor Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
4 db Falat kenyér vagy pita
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst tedd egy tálba, add hozzá a finomra aprított fokhagymát, hagymát és petrezselymet.

    A fokhagymát és hagymát apróra vágva jobban beépülnek a húsba, így intenzívebb lesz az íz.

    2

    Fűszerezd köménnyel, paprikával, sóval és borssal. Keverd jól össze, hogy az ízek mindenhol eloszoljanak.

    A fűszereket mindig alaposan keverd el, hogy egyenletesen ízesítse a húst.

    3

    Formálj a húsból hosszúkás, vékony húskorongokat (kebabot), és forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt.

    A kebabot ne formáld túl vastagra, hogy könnyen átsüljön és ropogós legyen.

    4

    Süsd a kebabot mindkét oldalán 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A hús ne legyen túl száraz, ezért ügyelj arra, hogy ne süsd túl a kebabot.

    5

    Tálald a kebabot friss pita kenyérrel vagy falat kenyérrel. Locsold meg egy kis citromlével, hogy friss, savanykás ízt adjon neki.

    A citromlé frissítő ízt ad, így mindig a tálalás előtt locsold meg.