Joghurtos kebab pita joghurtos öntettel és friss petrezselyemmel tálalva

Kebab joghurttal

A kebab joghurttal egy könnyed és friss étel, amely különleges ízvilágot kínál a fűszeres hús és a krémes joghurt kombinációjával. A joghurt segít kiegyensúlyozni a hús intenzív ízét, miközben frissítő hatást ad. Ez a kebab tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy egy családi étkezéshez, mivel egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ahogy a hús pirul a serpenyőben, a joghurtot friss petrezselyemmel tálalva egy igazán ínycsiklandó ételt kapsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
100 g Natúr joghurt
1 tk.
1 csipet Bors
1 evőkanál Petrezselyem
4 db Pita vagy tortillalap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst darabold fel kisebb darabokra. Tedd egy nagy tálba, és add hozzá a sót, borsot, köményt és paprikát. Keverd jól össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A fűszerek pihentetése segíti, hogy jobban átjárja a hús, és ízesebb legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd add hozzá a húshoz. Keverd össze jól, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma aprítása fontos, mert a túl nagy darabok intenzívebb ízt adnak.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel, adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat, és süsd meg a húsdarabokat minden oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.

    Ne zsúfolj túl sok húst a serpenyőbe, hogy a hús szépen megpiruljon, és ne főjön meg.

    4

    A pita vagy tortillalapokat melegítsd meg a serpenyőben vagy sütőben.

    Melegítés előtt a lapokat enyhén megkenheted olívaolajjal, hogy jobban átmelegedjenek.

    5

    Tedd a sült húst a pita vagy tortillalap közepére, majd locsold meg natúr joghurttal.

    A joghurt frissítő hatása segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket.

    6

    Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd tálald melegen.

    A petrezselyem frissessége és színe kiemeli a kebab ízét és szép tálalást biztosít.