A tenger gyümölcseit (garnéla, kagyló, tintahal) tisztítsd meg, majd egy tálban keverd össze a kebab fűszerkeverékkel, sóval, borssal és citromlével.
A tenger gyümölcseket ne hagyd túl sokáig pácolni, mert a savanyú citromlé megkeményítheti őket.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra. A paprikákat is szeleteld fel.
A paprika színei nemcsak ízt adnak, hanem szép színt is biztosítanak a kebabnak.
A fűszeres tenger gyümölcseit, a hagymát és paprikákat keverd össze, majd tűzre kész kebab pálcikákra tűzd fel őket, felváltva a zöldségekkel.
A kebab pálcikákat előtte áztasd vízben, hogy ne égjenek meg a grillezés során.
Melegítsd elő a grillt vagy serpenyőt közepes lángra, majd süsd a kebabokat 5-7 percig, amíg minden oldaluk szépen megpirul.
A tenger gyümölcsei gyorsan megsülnek, figyelj rá, hogy ne száradjanak ki.
A kész kebabokat szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald citromszeletekkel.
A friss petrezselyem egy frissítő ízt ad a kebabnak, és szépen díszíti a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.