Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A sütőt légkeveréses fokozaton is használhatod, így a calzone egyenletesebben sül meg.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor kiszakadhat a töltelék súlya alatt.
A diót durvára vágd, és száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon 2-3 percig, amíg illatos nem lesz.
A diót folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg.
A kéksajtot vágd kisebb darabokra, és keverd össze a reszelt mozzarellával.
A kéksajt íze nagyon intenzív, ezért érdemes kóstolgatni a keveréket, hogy ne nyomja el teljesen a mozzarella ízét.
A töltelékhez keverd össze a sajtokat a pirított dióval, az apróra vágott rozmaringgal, és szórd meg egy kevés sóval és borssal.
A rozmaringot frissen használd, mert sokkal aromásabb, mint a szárított.
A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a sütés során ne nyíljon szét a calzone.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet is a kenéshez.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, figyelj oda, hogy ne égjen meg.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd csorgasd meg mézzel a tetejét, és tálald melegen.
A méz helyett használhatsz egy kevés balzsamecet krémet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.