A kelle-t vágd kisebb darabokra. A marhahúst szeleteld fel vékony csíkokra.
A kelle darabok legyenek egyenletesek, hogy egyenletesen főjenek.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a csípős paprikát pedig karikázd fel.
Ha nem szereted túlságosan csípősen, csökkentsd a csípős paprika mennyiségét.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát üvegesre.
A hagyma ne piruljon meg, inkább csak párolódjon.
Add hozzá a paprikát (mindkét fajta) és a piros paprikát, majd pirítsd egy-két percig, hogy kihozd az ízeket.
A piros paprika igazi ízrobbanást ad a pörköltnek, érdemes lassan pirítani, hogy jól megnyíljon az íze.
Add hozzá a felkockázott marhahúst és a kelle darabokat. Öntsd fel a zöldség alaplével, sózd ízlés szerint, és főzd alacsony lángon 30-40 percig.
Ha a lé elfogy, nyugodtan adj hozzá még alaplevet vagy vizet.
Tálald a kész kelle paçát friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége igazán kiemeli a gazdag ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.