Kelle paça csípős paprikával tálalva, díszítve friss korianderrel

Kelle paça csípős paprikával

A Kelle paça egy tradicionális török étel, amely a gazdag ízű kelleket és fűszeres paprikát ötvözi. Eredetileg a török vidéken vált népszerűvé, mivel egyszerű és tápláló étel. A pörkölt marhahús és a kelle kombinációja különleges ízvilágot ad az ételnek. Az ételt gyakran gazdagítják friss fűszerekkel, mint a csípős paprika és koriander, amelyek kiemelik a gazdag ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kelle
300 g Marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika (csípős)
1 tk. Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
500 ml Zöldség alaplé
1 csipet
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kelle-t vágd kisebb darabokra. A marhahúst szeleteld fel vékony csíkokra.

    A kelle darabok legyenek egyenletesek, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a csípős paprikát pedig karikázd fel.

    Ha nem szereted túlságosan csípősen, csökkentsd a csípős paprika mennyiségét.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát üvegesre.

    A hagyma ne piruljon meg, inkább csak párolódjon.

    4

    Add hozzá a paprikát (mindkét fajta) és a piros paprikát, majd pirítsd egy-két percig, hogy kihozd az ízeket.

    A piros paprika igazi ízrobbanást ad a pörköltnek, érdemes lassan pirítani, hogy jól megnyíljon az íze.

    5

    Add hozzá a felkockázott marhahúst és a kelle darabokat. Öntsd fel a zöldség alaplével, sózd ízlés szerint, és főzd alacsony lángon 30-40 percig.

    Ha a lé elfogy, nyugodtan adj hozzá még alaplevet vagy vizet.

    6

    Tálald a kész kelle paçát friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége igazán kiemeli a gazdag ízeket.